• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור ***

• פותח הנושא פותח הנושא kingyuval
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kingyuval

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
אשמח לחכמתכם.

אני שנים משקיע דרך ברוקר ישראלי. בין היתר השקעתי בקרנות סל צוברות איריות, ישראליות וכו'.
לפני כשנה גיליתי על PFIC. מכרתי מיד את כל הקרנות וקניתי במקומן אמריקאיות.

אני מעוניין לעבור ל-IB (דרך אינטרקאטיב ישראל?) בגלל כל היתרונות שלהם. אבל:
1. אני אזרח אמריקאי ועד היום לא דיווחתי ל-IRS. האם זה מסוכן באיזשהו אופן הן מבחינת PFIC? אולי עדיף לחכות כמה שנים שיהיה איזשהו חוק התיישנות כלשהו?
2. והן מבחינת סוג של התקרבות ל-IRS מבלי לדווח? הייתי שמח שלא לדווח, עדיין לא הבנתי את היתרונות שבדיווח אם לא דיווחתי עד עכשיו.

תודה רבה
יובל

עם רמת סיכון כזאת גבוהה, לא חבל על הסיכון של לשאול אנשים רנדומליים באינטרנט? מה אני הייתי עושה? מתייעץ קודם כל עם רו"ח שמבין בעניין, ולא הייתי מזיז שקל לפני כן.

אני התייעצתי בזמנו עם הרו"ח של סימפל טקס והוא עשה לי ממש סדר. הוא לא יקר אבל גם אם הוא עולה פי 3, אתה מדבר על החסכונות שלך לטווח הארוך...

אם אתה פותח חשבון ***, יהיו לך הכנסות אמריקאיות ודיווחי 1099, ובוודאות תיכנס למערכת המס האמריקאית באותה שנה.

הייתי שמח שלא לדווח, עדיין לא הבנתי את היתרונות שבדיווח אם לא דיווחתי עד עכשיו.
כלומר עד עכשיו עברת על החוק, ואתה מעוניין להמשיך לעבור על החוק כי אתה לא מבין מה הייתרונות של לא לעבור על החוק?

ברמה הקיצונית - זה שלא יכניסו אותך לכלא נראה לי כמו יתרון מספיק טוב כדי לא לעבור על החוק...

ברמה הקיצונית - זה שלא יכניסו אותך לכלא נראה לי כמו יתרון מספיק טוב כדי לא לעבור על החוק...
אמנם אין ספק שיש פה בעייתיות מוסרית אבל אני לא חושב שכלא זה אופציה... בהחלט קנס כואב ויקר אם וכאשר זה יתגלה.
אני לא מאשים את פות"ש בבירור כזה, אפילו באינטרנט. אני אמנם מדווח ל-IRS אבל זה מקשה מאוד על החיים ויש כל הסיבות בעולם לרצות לא לדווח להם.
הם מאוד לא הוגנים בסיפור הזה כי הם מטילים מס אסטרונומי שנובע מחוסר רצון גורף לחקור מוצרי השקעה פסיבית נישתיים-אזוטריים במדינות שונות ברחבי העולם, שגורם להגדרה גורפת של הרבה מאוד דברים בתור PFIC כדי לחסוך התעסקות.

אני לא חושב שכלא זה אופציה...
ברמה הקיצונית זאת בהחלט אופציה.
האמריקאים לא משחקים משחקים, ובמקרי קיצון אנשים נכנסו לכלא על העלמות מס.
מסכים שזה מאוד לא סביר במקרה הנוכחי.
אני לא מאשים את פות"ש בבירור כזה, אפילו באינטרנט
אני גם לא מאשים את עצם הבירור.
אבל הרצון להמשיך לעבור על החוק קצת מפריע לי.
ויש כל הסיבות בעולם לרצות לא לדווח להם.
הפתרון החוקי הוא פשוט לוותר על האזרחות.

זה כמו שתגיד שיש המון סיבות לגנוב, כי זאת דרך מאוד נוחה לקבל כסף ולעבוד זה ממש מסובך ולא נוח.

זה שלא דיווחתי עד עכשיו זה לא אומר שלא אדווח.
פשוט זה משהו שלא התעסקתי בו מעולם, בתור ישראלי שחי כל החיים בישראל ומעולם לא ידע שצריך לדווח אפילו. לא ברורה לי הרמיזה כאילו אני פושע.

אבל אם נשים את העניין המוסרי בצד, האם בכך שאני עובר ל-IB

1. אני חשוף ל-PFIC בגלל שנים עברו?
2. והאם זה מסכן אותי יותר מבחינת עניין האי דיווח?

קיוויתי שזה פשוט, אבל אם לא כמובן שאתייעץ עם רואה חשבון לגבי הסוגיות האלו

אני אזרח אמריקני ומדווח שנים רבות (בעצמי) ל IRS. ניתן ללמוד זאת וללדווח עם תוכנת מס מתאימה או ללכת ליועץ שיעשה זאת בשבילך בתשלום סביר.
עד עכשיו המס עדיין לא היה משמעותי, גם שהגעתי להכנסות גבוהות בשנים האחרונות כיוון שהמס בארץ גבוה מהמס בארה"ב ויש אמנת מס בין המדינות שמונעת מיסוי כפול. אם אתה עצמאי צריך לשלם self employment tax וזה משמעותי, אם כי בתנאים מסויימים תהיה זכאי לתשלום של ה social security האמריקני.
לגבי המעבר מאי-דיווח לדיווח - ניתן לעשות זאת, יש לי חברים שעשו זאת לאחר שנים רבות של אי-דיווח ולא שילמו שום קנס. רצוי ללכת למשרד רו"ח אמריקני שמתמחה בדיוק בנושא הזה של "גילוי מרצון" ולהיות אופטימיים.

לא ברורה לי הרמיזה כאילו אני פושע
אין פה רמיזה או איזה ביקורת או משהו כזה, אלא בסה"כ ציון של עובדה יבשה.
בתור אמריקאי יש עליך חובות מסויימות לפי החוק האמריקאי. אי עמידה בחובות הללו היא בהגדרה עבירה על החוק, בין אם אתה מודע לדרישות הללו או לא.

בעיקר משעשע אותי שאחרי שאתה מגלה את הדירשות הללו, ואתה מגלה בדיעבד שבעצם עברת על החוק עד עכשיו (ולא משנה בדיוק למה זה קרה), במקום להגיד "אופס, עשיתי משהו לא חוקי. איך אני מתקן את זה?" אתה אומר "עשיתי משהו לא חוקי, אבל הייתי מאוד רוצה להמשיך לעשות את המשהו הלא חוקי הזה".

יש לך SSN?
הבנקים/ברוקרים בישראל יודעים שאתה אמריקאי?

כן. ממלא טופס w9 אם אני לא טועה
אז זה לא שהאמריקאים לא יודעים שאתה קיים. קח מישהו מקצועי שיעזור לך לעבור ממצב של non-compliance למצב של compliance, והדיווחים השוטפים מילא אולי תעשה לבד אם תרגיש שזה פשוט מספיק.

כמובן אפשר לשקול ויתור על אזרחות, אבל כאמריקאי אני לא ממליץ לוותר כל דרכון שני אלא אם כן יש לך תחליף טוב כמו דרכון אירופאי כלשהו.

אני לא אוותר על האזרחות, במיוחד מה שקורה בימים טרופים אלו.
בצער רב השתכנעתי שצריך איש מקצוע שיעזור כאן.
הסלידה שיש לי מבירוקרטיה היא קשה. יש אתר שאתם מכירים עם המלצות לרואה חשבון שנותן שירות כזה?

הסלידה שיש לי מבירוקרטיה היא קשה. יש אתר שאתם מכירים עם המלצות לרואה חשבון שנותן שירות כזה?
הרו"ח שלי מצוין והוא הכי זול שמצאתי אחרי השוואה. מוזמן לבקש בפרטי

אני נמצא במצב דומה לפות"ש , אמנם ניסתי להגיש גילוי מרצון , באמצעות סימפל טקס , דרך האתר של FLYaacov
אבל התיאשתי בגלל הררי המסמכים שהם דרשו שאגיש , ואין לי מושג קלוש איך אני משיג אותם , לגבי מיסוי אני לא מפחד
כיון שגם אם יבדקו אותי , אני לא יצטרך לשלם מס כיון שיש לי מספיק זיכוי מס זר, מה שכן מפחיד אותי זה הדו"ח על חשבונות לא
אמריקאים , שאני לא יודע מה גובה הקנס שלו?

אבל התיאשתי בגלל הררי המסמכים שהם דרשו שאגיש
עם כל הדברים הקשים שאתה צריך לעבור בחיים כישראלי, זה מה שמייאש?

זה משהו חד פעמי ואז בשוטף זה די קל.

מה שכן מפחיד אותי זה הדו"ח על חשבונות לא
אמריקאים , שאני לא יודע מה גובה הקנס שלו?

10 אלף דולר על כל חשבון שלא דיווחת.

עם כל הדברים הקשים שאתה צריך לעבור בחיים כישראלי, זה מה שמייאש?

זה משהו חד פעמי ואז בשוטף זה די קל.
מזה כבר מזמן התיאשתי :'(
10 אלף דולר על כל חשבון שלא דיווחת.
תודה על המענה!!
השאלה עם אני יגיש דוחות FBAR רק על החשבונות זה יגרור חקירה אוטמטית על מיסוי?
או שזה שני גופים נפרדים?
@FIYaacov

אין פה רמיזה או איזה ביקורת או משהו כזה, אלא בסה"כ ציון של עובדה יבשה.
בתור אמריקאי יש עליך חובות מסויימות לפי החוק האמריקאי. אי עמידה בחובות הללו היא בהגדרה עבירה על החוק, בין אם אתה מודע לדרישות הללו או לא.

בעיקר משעשע אותי שאחרי שאתה מגלה את הדירשות הללו, ואתה מגלה בדיעבד שבעצם עברת על החוק עד עכשיו (ולא משנה בדיוק למה זה קרה), במקום להגיד "אופס, עשיתי משהו לא חוקי. איך אני מתקן את זה?" אתה אומר "עשיתי משהו לא חוקי, אבל הייתי מאוד רוצה להמשיך לעשות את המשהו הלא חוקי הזה".
אפשר להיות יותר צדיק מהאפיפיור, או שאפשר להיות קצת פרקטי. כמעט בטוח שאם הוא ילך לכמעט כל רואה חשבון נורמלי, הוא יגיד לו להגיש Streamlined. פותש לא אמר בדיוק מה הוא ידע ומתי, אבל כמעט בטוח שזה אומר שהוא הולך לחתום על הצהרה שקרית under penalty of perjury. זה כנראה נכון לבערך 90% מה Streamlined שמוגשים היום... (רוב האנשים שמתחילים להגיש כבר יודעים כמה שנים שהם חייבים, ורק עכשיו הם עושים את זה). אז אם כל כך אכפת מהחוק היבש, יש סיכוי טוב שהוא הולך להיות פושע יותר גדול אחרי שהוא יגיש מאשר לא להגיש בכלל :). גם סתם בהגשה רגילה של דוח שנתי רואי חשבון נוקטים בעמדות שהם בהחלט לא "חוקיות". צריכים להיות קצת פרקטיים בחיים...

הפתרון החוקי הוא פשוט לוותר על האזרחות.
להבנתי זה לא יעזור.
בשביל לוותר על האזרחות צריך להוכיח שדיווחת כמה שנים אחורה, ואם לא דיווחת אז תצטרך לדווח.
בקיצור, ממיסים רק המוות משחרר (ועם מס ירושה גם זה לא).

השאלה עם אני יגיש דוחות FBAR רק על החשבונות זה יגרור חקירה אוטמטית על מיסוי?
הקנס האוטומטי היחיד ב IRS זה על הגשות מאוחרות. אין דבר כזה חקירה אוטומטית בכלל (יכולים לתקן לך דוח אוטומטית אם הם קיבלו דיווח על הכנסות שלך ובטעות דיווחת על מספר לא נכון בדוח שלך).
הסיכוי שיישאלו אותך לגבי דוחות שלא הגשת לדעתי שואף ל 0.
או שזה שני גופים נפרדים?
זה אותו גוף שאחראי על הביקורת וכדומה. (זה גופים נפרדים שאחרים על הדיווח והמידע בחוק. אבל נתנו ל IRS את התפעול, אז טכנית זה אותו גוף מבחינת הביקורת).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N אזרח אמריקאי - האם לדווח? מיסים 22
O אזרח אמריקאי חלק [שליש] מדירה נדל"ן 5
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון *** העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A השקעות בתור אזרח אמריקאי שוק ההון 3
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
מ השקעות לטווח קצר בשקלים - אזרח אמריקאי שוק ההון 1
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
ת פינוי בינוי אזרח אמריקאי נדל"ן 25
ח חסכון לכל ילד - אזרח אמריקאי חדש שוק ההון 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
A איך להקל על יורשים בהוצאת כספים מחשבונות השקעה אמריקאיים של אזרח אמריקאי שנפטר שוק ההון 193
A אזרח אמריקאי - מס שבח במכירת דירת יחיד בארץ נדל"ן 11
A קופת גמל להשקעה- אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y מכירת דירות בירושה בישראל ע"י אזרח אמריקאי מיסים 9
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
N נישואין של אזרח אמריקאי עם אזרחית ישראלית מיסים 7
O קרנות כספיות עבור אזרח אמריקאי - pfic בעייתי? מיסים 24
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
R קרן השתלמות מחקה מדד עבור אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Echelon טופס 1099 מ-BoA למי שאינו אזרח אמריקאי מיסים 44
K אזרח אמריקאי תושב ישראל - פק״מ בארץ שוק ההון 12
N אזרח אמריקאי שגילה שצריך לשלם מס על כל ההשקעות - מה השלב הבא? מיסים 70
א המרה של שקלים לדולרים - אזרח ישראלי + אמריקאי עם חשבון בנק בישראל ובארה״ב שוק ההון 2
B אני אזרח אמריקאי והשקעתי בני״ע במיטב טרייד PFIC. אשמח לעזרה שוק ההון 8
Flex אזרח אמריקאי, שכיר, עצמאי ומשקיע מיסים 11
A אזרח אמריקאי - גידור כנגד שינויים בשער הדולר ושחיקה במונחים שקליים שוק ההון 4
A אזרח אמריקאי - קבלת נכסי PFIC בירושה ומיסוי מיסים 2
יוזר האם אזרח ישראלי יכול לקנות אגח אמריקאי? שוק ההון 12
ח דיווח על IRA - אזרח אמריקאי מיסים 4
M אזרח אמריקאי עם שם שונה - בעיה בפתיחת חשבון ***? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
A דיווח עבור רווחים מניירות ערך - אזרח אמריקאי מיסים 0
א אזרח אמריקאי שרוצה לפתוח תיק השקעות פאסיבי עם מינימום התעסקות שוק ההון 23
A אזרח אמריקאי - דרכי השקעה מומלצות שוק ההון 3
ג הגשת דו״ח מקוצר - אזרח אמריקאי עם דיבידנדים ב IB מיסים 10
אזרח אמריקאי לפני חתונה עם לא-אמריקאית מיסים 39
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
rotembar העברת כסף ל IB - אזרח ישראלי vs אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ל אזרח אמריקאי ונדלן בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
S דירה להשקעה כאשר אחד מבני הזוג אזרח אמריקאי נדל"ן 4
G סיוע בפתיחת חשבון ב *******************, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S חבות מס בארהב - לא אזרח/תושב, כן בנק אמריקאי, מסחר IB מיסים 2
Y השקעה פאסיבית IB אזרח אמריקאי שוק ההון 57
X פתיחת חשבון *** לאחר פתיחת חשבון(ללא העברת כסף) ********** ישראל - אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4

נושאים דומים

Back
למעלה