• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אורין שפלטר או BDO?

Emmanuel

משתמש סולידי
דירוג
9
מעוניין לעשות קורס הכנה למבחנים ברישיון ניהול תיקי השקעות, הבנתי שאלו 2 השחקנים הגדולים בתחום. אשמח לשמוע המלצות לגביהם או לגבי מכללות אחרות גם, תודה.

שניהם נחשבים בתחום, לך על אלה שיציעו לך הצעה זולה יותר. לשניהם יש אינטרס ללמד אותך את מה שצריך כדי שתעבור.
*אני לא חושב שיש פה כאלה שלמדו באופן רשמי את הלימודים האלה כדי לתת לך ביקורת ממש
**אני אישית למדתי יסודות הביטוח מספרים של אורין שפלטר שקיבלתי וזה הספיק לצרכיי, בסוף אני לא הולך על התחום הזה כרגע. מבחינת קורס לא לקחתי באף אחד מהם.

שלום לכולם, שמי איתי אני חדש פה
באותו הקשר אך קצת הצידה ממנו, מעבר לבית ספר כזה או אחר אני מעוניין בתחום אבל אשמח לשמוע מקרוב מאנשים מתוכו קצת על מה קורה בעבודה עצמה
איך זה עובד? מה עושים בפועל וכו
מישהו מכיר? או מכיר מישהו שיודע?
תודה מראש

אני דיברתי עם אנשים שעובדים בתחום כשביררתי עליו בעצמי, פעם זה היה ממש חלום שלי לעבוד בתחום הפנסיוני. אחרי שיחות עם אנשים ירד לי מזה. הנה כמה נקודות שעלו בשיחות שלי עם אנשים מהתחום:
1. מדובר בתפקיד מאד מכירתי, אני אישית לא איש מכירות אלא איש הדרכה וייעוץ אך בפועל הפן הייעוצי בתפקידים האלה קטן מאד, במיוחד אם אתה נהיה משווק פנסיוני או סוכן פנסיוני, מה שסביר שתתחיל בו בשנים הראשונות.
2. הכסף שהם מרוויחים מלהתעסק אשכרה בפנסיה הוא כסף קטן, כדי להרוויח את רוב הכסף שלהם שבא מעמלות הם צריכים למכור ביטוחים והרבה (ביטוחי חיים, אובדן כושר עבודה פרטי, בריאות וכו'). כלומר אתה נהיה איש מכירות ביטוחים עם רישיון פנסיוני.
3. המשכורות גבוהות. איש אחד סיפר לי שבחודשים רעים משווקי שטח עושים 15-20 אלף שקל ושזאת נחשבת למשכורת נמוכה מבחינתם.
4. עם זאת, שכר הבסיס הוא נמוך (איזור ה-8000 שקל) ככה שרוב הכסף שלך בא מעמלות ואין עליו הפרשות סוציאליות למיניהן.
5. כדי להיות יועץ אמיתי (כמו שאני רציתי) צריך או לצבור ניסיון רב שנים במכירת ביטוחים (מה שאותי אישית לא מעניין) או למצוא התמחות אצל יועץ, מה שנדיר וקשה מאד למצוא כי יועצים הם עצמאיים שלא ימהרו לחפש מתמחים ולשלם להם כסף. לכן מה שקורה זה שאתה נהיה בדרך כלל איש שירות לקוחות או תיאום פגישות באחת מקרנות הפנסיה הגדולות וזה נחשב מבחינת החוק "סטאז' ", אפילו שאתה לא לומד בפועל לעשות את התפקיד, ומשם מתקדם. בדרך כלל כשאתה מקבל את הרישיון אתה ממשיך לעבוד שם ולצבור ניסיון.

*עריכה* - התבלבלתי בין רישיון פנסיוני לרישיון ניהול תיקי השקעות.
אני רק יודע להגיד לך שבשביל רישיון ניהול תיקים צריך עוד 2 מבחני תיאוריה מעבר למבחנים שיש בפנסיוני ושצריך 9 חודשי סטאז' ולא 6. אין לי מידע על התפקיד הספציפי הזה אבל השארתי את התגובה שלי למקרה שהמידע שכתבתי אולי יעניין אנשים אחרים.

מעוניין לעשות קורס הכנה למבחנים ברישיון ניהול תיקי השקעות, הבנתי שאלו 2 השחקנים הגדולים בתחום. אשמח לשמוע המלצות לגביהם או לגבי מכללות אחרות גם, תודה.הי
@Emmanuel
היי
רציתי לשאול אם יש לך תובנות בנושא. איפה בחרת לעשות את קורס ומה היית ממליץ למי שמתלבט היום?
קרוב משפחה מתלבט בדיוק בשאלה הזאת וכך הגעתי לשירשור הזה.

תודה מראש :)

2. הכסף שהם מרוויחים מלהתעסק אשכרה בפנסיה הוא כסף קטן, כדי להרוויח את רוב הכסף שלהם שבא מעמלות הם צריכים למכור ביטוחים והרבה (ביטוחי חיים, אובדן כושר עבודה פרטי, בריאות וכו'). כלומר אתה נהיה איש מכירות ביטוחים עם רישיון פנסיוני.
הם גילו אווזה חדשה: מכירת "השקעות אלטרנטיביות".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מינוף או לא? נדל"ן 1
O השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 9
S פינוי בינוי בפריפריה - ההיית או חלמתי חלום? נדל"ן 21
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15
S האם יש ״רף עליון״ כלכלי למדד עולמי / S&P 500 או שהוא יכול לעלות ל״נצח״? שוק ההון 29
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
Z האם Exposure fee באינטראקטיב ברוקר ניתנים לקיזוז רווח הון כעמלות קניה ומכירה או שדרישה לקזזם תעלה את שיעור המס רווח הון ל30% במקום 25%? פוסטים מאיכות נמוכה 3
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
Flex למכור או להמשיך להשכיר? נדל"ן 6
Y צ'ק בנקאי או ערבות בנקאית צרכנות פיננסית 16
M האם לאזרחים אמריקאים עדיף להשקיע ב IRA או בקופות מנוהלות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 1
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
O השקעה בארץ, בחול, או בכלל לא? נדל"ן 4
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י כספית דולרית - בנק או בית השקעות? שוק ההון 3
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
לאץ' חידוש ויזה לארה"ב- בארץ או בחו"ל? אוף טופיק 14
S ביטוח חיים עם תשלום קבוע ל 15 שנים או לא צרכנות פיננסית 2
U משכנתא או הלוואה "לכל מטרה" נדל"ן 9
L מעבר IRA בקה"ש בלבד או קה"ש + פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 47
K ibi או אקסלנס שוק ההון 1
E קרנות מחקות מדד - לקנות בזול או ביקר? שוק ההון 10
M קרן סל או קרן מחקה שוק ההון 4
י משרת סטודנט או להתמקד בלימודים? התפתחות אישית 9
מ יכולת השתכרות או הגדלת חסכון התפתחות אישית 12
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
M עדיפות לדמי ניהול או דחיית תשלום מס ? שוק ההון 13
י פנסיה או השתלמות - מסלול מחקה nasdaq 100 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א השקעה בs&p דרך etf או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת דירה או שוק ההון נדל"ן 8
W IRA או לא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד השקעות אלטרנטיביות 3
WRLD כיוון בחיים - מדמ"ח או משפטים אוף טופיק 62
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
unrealx גריל גז או נינג'ה? אוף טופיק 3
א מחקה מדד S&P 500 או מנייתי שוק ההון 14
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 18
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M כלכלה וחשבונאות או להמשיך בלימודי הנדסת תעשיה וניהול? התפתחות אישית 1
א השקעה בספרד או פורטוגל נדל"ן 16
ע דוקטורט במדעי המחשב - או איך לתמחר עניין התפתחות אישית 22
M כמה מרוויח בעלים של בית תוכנה או מפתח ובעל מוצר תוכנה ממוצעים אוף טופיק 3

נושאים דומים

Back
למעלה