• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אופטימיזציה של מחזור משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא Adam Smith
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Adam Smith

משתמש רגיל
דירוג
267
לקחתי משכנתא על דירה יחידה להשקעה לפני פחות משנה וכעת אני בתהליך מחזור כאשר התכנון הוא לסגור את המסלול הצמוד עם סכום נזיל שברשותי, ולהחליף את מסלול הפריים בקבועה לא צמודה משתנה כל 5.
לפיכך בתמהיל החדש יהיה קלצ ומלצ כל 5.

כעת השאלה היא על פני כמה שנים לפרוס. מחד, אין לי בעיית תזרים ואני עומד בלי בעיה בהחזר החודשי הנוכחי, והצעת המחזור מאפשרת לי עבור גובה ההחזר הנוכחי חסכון של כ500 אלף בריבית בפריסה ל20 שנה.

מאידך, יכול לפרוס ל30 שנה ובכך להקטין את ההחזר בכ-1000 שח בחודש אותם אוכל להזרים לשוק ההון (כלומר להגדיל את הסכום המוזרם לשוק ההון מדד עולמי בכ-1000 שח כל חודש). לפי הסימולציות באופציה זו החסכון בריביות אל מול התמהיל הקיים הוא כ200 אלף שח, כלומר הפרש של 300 אלף לטובת הפריסה הקצרה מבחינת החזר ההלוואה גרידא.
לזה צריך להוסיף את האלף שח שיופקדו כל חודש לשוק ההון - על פני 30 שנה בהנחת ריבית 7% - מדובר בכמיליון שח.

לכן על פניו נראה שהאפשרות השניה עדיפה, עם כמה כוכביות קטנות של העדר הבטחת תשואה ומיסוי.

האם יש עוד שיקולים פה שכדאי לקחת בחשבון ונראה שפספסתי? מחשבות מעניינות על הסוגיה?

והצעת המחזור מאפשרת לי עבור גובה ההחזר הנוכחי חסכון של כ500 אלף בריבית בפריסה ל20 שנה.
איך ניתן לדעת כמה תחסוך בלי לדעת מה תהיה הריבית בעתיד?

תוכל להוסיף את הריבית שהם מציעים לך ומה היחס בסכומים בין קל"צ למל"צ?

האם יש עוד שיקולים פה שכדאי לקחת בחשבון ונראה שפספסתי? מחשבות מעניינות על הסוגיה?
כן,
על קלצ ל20 שנה תהיה עמלת פרעון מוקדם גבוהה מאוד אם תרצה למחזר עוד כמה שנים במידה והריבית תרד.
לכן אפשר:
- לקחת חלק בקבועה צמודה
- להאריך מלצ ולקצר קלצ, ככל שהקלצ יהיה לתקופה קצרה יותר גם עמלת הפרעון המוקדם עליו תהיה נמוכה יותר

עוד נקודה חשובה, חלק גדול מלוקחי המשכנתא פורעים חלק ממנה לפני הזמן, לכן אני ממליץ לשקול בחיוב לקחת חלק קטן במשתנה צמודה כל 5, זה יגדיל את הרווחיות של הבנק על התיק ויאפשר לו לתת ריביות יותר טובות במסלולים האחרים.

על קלצ ל20 שנה תהיה עמלת פרעון מוקדם גבוהה מאוד אם תרצה למחזר עוד כמה שנים במידה והריבית תרד.
לכן אפשר:
- לקחת חלק בקבועה צמודה
הנזק מהצמדה יהיה גבוה יותר וגם על קבועה צמודה תהיה עמלת פרעון. הנזק מהצמדת הקרן יכול להיות עצום.
להאריך מלצ ולקצר קלצ, ככל שהקלצ יהיה לתקופה קצרה יותר גם עמלת הפרעון המוקדם עליו תהיה נמוכה יותר
אתה לא מרוויח כאן כלום , אתה מוותר על גידור הריבית בשנים המאוחרות תמורת הטבה בעמלת הפרעון.

אתה לא מרוויח כאן כלום , אתה מוותר על גידור הריבית בשנים המאוחרות תמורת הטבה בעמלת הפרעון.
זה טרייד אוף כמובן, ממש לא שיפור טהור. אני פשוט מניח שהוא ימחזר שוב בעתיד, ושגידור הריבית יותר חשוב כאשר ההחזר גדול יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
F משיכת פנסיה ורילוקיישן לארה"ב - אופטימיזציה של מיסוי מיסים 40
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
Y אופטימיזציה של ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M אופטימיזציה של מעבר מברוקר ישראלי לברוקר זר + שילוב חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 34
לאץ' אופטימיזציה של קרן השתלמות שוק ההון 46
Tim_Duncan אובר אופטימיזציה של קה"ש קטנה? צרכנות פיננסית 13
O בת 64 לקראת פרישה, אופטימיזציה של מוצרי חסכון/השקעה שוק ההון 12
S אופטימיזציה של משכנתא צרכנות פיננסית 18
הדבורה מיה "העברת" עוסק פטור לבת הזוג לצורך אופטימיזציה מיסים 5
צ אופטימיזציה לארון בגדים צרכנות פיננסית 29
Ron.B אופטימיזציה לפנסיה ועזיבת דמי ניהול נמוכים צרכנות פיננסית 4
L העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית) שוק ההון 121
F פנסיה/השתלמות לאמריקאים - אופטימיזציה תחת הנחות מסוימות צרכנות פיננסית 11
S אופטימיזציה בשכר נטו על ידי שווי ארוחות בעבודה אוף טופיק 3
E אופטימיזציה ל ESPP ודיבידנדים שוק ההון 49
M פרישה בגיל פרישה - אופטימיזציה שוק ההון 8
NUADA קרן חירום :שאלת אופטימיזציה שוק ההון 2
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
ח בלוג ההשקעות של שלומי ארדן שוק ההון 13
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 54
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 109
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 22
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4

נושאים דומים

Back
למעלה