• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אוטומאציה - בהעברה כסף, ברכישת קרן נאמנות אג"חית + מדד עולמי

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

deussex

משתמש רגיל
דירוג
517
שלום חברים,

לאחר כמה חודשים שפתחתי חשבון מסחר בפסגות, העברה חודשית מהבנק (הבינלאומי) לבית ההשקעות, ורכישה של מדד עולמי 1159235 MSCI AC WORLD, וקרן נאמנות אג"ח של פסגות 5111240 צמוד ממשלתי 2-5 שנים, אני חושב על עשיית התהליך בצורה אוטומאטית, כדי להוריד ממני את הטירחה אם כי קטנה, אבל קבועה של התהליך. אשמח לעצה אם מישהו עשה זאת.

המערכת היא ספארק.

ישנו כבר תהליך אומאטי של העברה מהבנק, אם כי היא תופסת רק לשנה - מתוך האתר של הבנק לבצע העברה אוטומאטית (יתכן שאפשר גם לעשות הוראת קבע - לא ניסיתי). מה שאני אוהב בהעברה הזאת שניתן לבטל בכל עת, ולשנות סכום, אבל היא מוגבלת לשנה.

הייתי מעוניין אם כן, לבצע אוטומאציה גם של הרכישה של שני המוצרים הפיננסיים כל חודש, על הסכום המועבר - אם מישהו עשה/יודע איך, אשמח לעצה.

תודה מראש.

ישנו כבר תהליך אומאטי של העברה מהבנק, אם כי היא תופסת רק לשנה - מתוך האתר של הבנק לבצע העברה אוטומאטית (יתכן שאפשר גם לעשות הוראת קבע - לא ניסיתי).
איך פתרת את עניין המייל שצריך לשלוח לפסגות על כל הפקדה כדי שיעשו שיוך?

איך פתרת את עניין המייל שצריך לשלוח לפסגות על כל הפקדה כדי שיעשו שיוך?
רק בהפקדה הראשונית אתה צריך לשלוח מייל, אחר כך הם משייכים אוטומאטית לפי המספר חשבון שממנו נכנס הכסף. ביצעתי לא מעט הפקדות מאז, ותמיד הכסף שוייך, מאז ההעברה הראשונית.

ווידאתי גם טלפונית, מול הנציגים, כי חשבתי שצריך כל פעם להתקשר או משהו, ונאמר לי שמעבר להפקדה הראשונית שבהם הם צריכים להבין לאן לשייך את הכסף מהחשבון בנק שלך, אין צורך יותר לעשות כלום, אפשר להעביר חופשי.

אצלכם זה לא ככה ?

כשאני פתחתי בפסגות נאמר לי שעל כל הפקדה יש לשלוח מייל, מעולם לא נסיתי להפקיד בלי, טוב לדעת שזה אפשרי.
קודם כל טוב שאמרת, אני אתקשר לברר מולם שוב. למען הסדר הטוב, אם יש דרישה כזאת כנראה שעדיף לשלוח. אבל ווידאתי כל פעם ותוך יום-יומיים הכסף הופיע.

מה צריך להיות במייל ? תוכל להזכיר גם את המייל שאליו יש לשלוח ? אפשר בפרטי אם אתה לא רוצה כאן.

קודם כל טוב שאמרת, אני אתקשר לברר מולם שוב. למען הסדר הטוב, אם יש דרישה כזאת כנראה שעדיף לשלוח. אבל ווידאתי כל פעם ותוך יום-יומיים הכסף הופיע.
אם עבד לך אז אני מניח שזה בסדר, אשמח אם תעדכן כאן מה הם אמרו.

מה צריך להיות במייל ? תוכל להזכיר גם את המייל שאליו יש לשלוח ? אפשר בפרטי אם אתה לא רוצה כאן.
נושא המייל:
״נא לשייך את ההפקדה לחשבוני {מספר חשבון}״

תוכן המייל:
צילום האסמכתא של ההעברה.

כתובת המייל:
trade@psagot.co.il

@The Thinker @deussex

כאשר העמדתי הוראת קבע (12 תשלומים כל חודש) שלחתי את האסמכתא וגם עשיתי שיחה לשירות לקוחות. מאז אני רואה שהכסף משויך ללא מייל חודשי.

לגבי פעולת הרכישה עצמה, מנציג פסגות נמסר לי בעבר כי לא ניתן לבצע אוטומציה לרכישה עצמה.

אם אתה מגלה מידע שונה בנושא אשמח שתעדכן כאן.

כאשר העמדתי הוראת קבע (12 תשלומים כל חודש) שלחתי את האסמכתא וגם עשיתי שיחה לשירות לקוחות. מאז אני רואה שהכסף משויך ללא מייל חודשי.
אני העברתי סכומים שונים, גם העברות חד פעמיות, והם תמיד שייכו את הכסף. אברר מולם שוב.

לגבי פעולת הרכישה עצמה, מנציג פסגות נמסר לי בעבר כי לא ניתן לבצע אוטומציה לרכישה עצמה.
רק מעדכן, שדיברתי עם פסגות, אם מעבירים את הסכום בש"ח, הם אמרו שבנק לאומי שהם עובדים איתם מיידע אותם מאיפה הועבר הכסף - למען הסדר הטוב כדאי לשלוח מייל, כפי ש @The Thinker ציין. אגב, פה דווקא לדעתי ניתן לבצע אוטומאציה של משלוח מייל, די משוכנע שיש אופציה כזאת במייל, בידיעה שאתה יודע כמה כסף אתה מעביר כל חודש.

לגבי אוטומאציה של קניית נייר, אכן הדבר לא אפשרי. הדבר היחיד הוא לבצע פקודה עתידית, אבל לא מחזורית.

אז חוזרים לנהוג על ידני :)

אגב, פה דווקא לדעתי ניתן לבצע אוטומאציה של משלוח מייל, די משוכנע שיש אופציה כזאת במייל, בידיעה שאתה יודע כמה כסף אתה מעביר כל חודש.
אכן, אין בעיה לתזמן מיילים, הבעיה היא שצריך לצרף את האסמכתא של ההעברה למייל ואת זה כבר קשה לעשות באופן אוטומטי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אכן, אין בעיה לתזמן מיילים, הבעיה היא שצריך לצרף את האסמכתא של ההעברה למייל ואת זה כבר קשה לעשות באופן אוטומטי.
+1

וגם תודה על העדכון.

נותר להסתכל על התהליך הזה כ״תיעוד ביומן״.

ומתוך סקרנות כללית, האם יש ברוקר מקומי או זר שכן מציע שירות של אוטומציית רכישה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F אסמכתה בהעברה בנקאית פוסטים מאיכות נמוכה 11
V ניירות נעלמו בהעברה מהפועלים לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ראש עיריית דמשק דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
A תשלום שכירות בהעברה בנקאית כשיש ש'קים לבטחון נדל"ן 15
Y הוצאות טלקס בהעברה צרכנות פיננסית 5
S אלו שעוברים לIB - מה הטעם בהעברה והמרה של ניירות הערך השקליות של בלאקרוק שלהם? פוסטים מאיכות נמוכה 17
Y בעיה בהעברה בנקאית לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S בהעברה בנקאית לKraken הבנק מבקש מהות העברה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
K עמלה של 5% על קבלת מט"ח בהעברה בנקאית מחו"ל לחשבון בנק הפועלים פוסטים מאיכות נמוכה 3
R ניכוי מס במקור בהעברה בנקאית לזירת קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
R הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ בהעברה ל IB צרכנות פיננסית 87
אנא-אל טעות בהעברה לאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 58
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל Interactive Brokers- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
A מינימום נדרש בהעברה לקרן השתלמות IRA שוק ההון 36
N עזרה דחופה בהעברה בנקאית מחו"ל צרכנות פיננסית 5
amidar הפקדת צ'ק אל מול זמינות הכסף בהעברה רגילה\זה"ב צרכנות פיננסית 11
P למה בהעברה בנקאית לכאורה אין ווידוא פרטים? צרכנות פיננסית 3
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה