• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אהלן, צעיר וחדש וזקוק לעזרה

• פותח הנושא פותח הנושא הסטודנט
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הסטודנט

משתמש רשום
דירוג
5
אהלן לכולם,

אני מניח שאני לא הראשון ולא האחרון ששואל ומבקש, אז אני אעשה את זה קצר וכואב

אני סטודנט צעיר שלאחרונה קיבל סכום כסף יפה,

אין לי מילימטר של הבנה בנושאים של כלכלה והשקעות, ולכן עם הכסף ניגשתי לבנק, ועם יועץ השקעות הכסף הושקע בתיק השקעות.
לאחר שהבנתי שההשקעה שבוצעה ע״י היועץ לא מתאימה לי [יותר מדי תנודתיות לבעל לב רגיש כמו שלי], ובגלל שמדובר על כל הכסף שיש לי, החלטתי (גם היועץ אמר לי בחצי פה שהוא חושב שזה נכון כרגע) לקפל את התיק השקעות שלי וכרגע כל הכסף יושב בעו״ש.

אני קראתי והתחלתי להתענין בנושא יותר לעומק כדי להשקיע את הכסף הזה ולהבין מה אני עושה (ולא רק להקשיב ליועץ), אבל אני לא מצליח למצוא חומר מספיק מסודר כדי ללמוד את הנושא כמו שצריך.

בבקשה - אשמח לקבל המלצה לכל חומר, עדיף בעברית, ספר או ברשת (אולי עדיף ספר),
שיתן לי רקע טוב על כלכלה והבורסה - הידע שלי כרגע אפסי. אני ניסיתי תקופה לדלות מידע מהבלוג ומהפורמים, אבל אני צריך משהו מרוכז וחזק.

תודה רבה ויום מעולה לכולם

קודם כל אתה עושה בתבונה שאתה לומד היטב את התחום. תקדיש זמן לבלוג הזה מכיוון שזה יתן לך המון מושג.
שני ספרים שמאוד עזרו לי:
המשקיע הנבון של גרהאם
הקוף שניצח את מומחי ההשקעות של מאיר לירז. יש אותו במהדורה דיגיטלית בעלות נמוכה.
אלו ספרים לא חדשים שמוכיחים בכל פעם מחדש כמה הם אקטואליים וכמה הם עוזרים לעשות סדר בתחום.
המון הצלחה!!

היי תודה רבה על התגובות המהירות

קראתי את המדריך למשקיע המתחיל בבלוג

אני חושב שאני צריך משהו בסיסי, לפני אסטרטגיות והסבר על בניית תיקי השקעות,
משהו שיעשה לי סדר במונחים - מה זה אג״ח, מניה, מה זה אומר כל מיני מושגים שמשתמשים בהם בשוטף, ואני לא מצליח לרדת לעומק הדברים כי יש לי חורים בהבנה הכי בסיסית...

משהו שיעשה לי סדר במונחים - מה זה אג״ח, מניה, מה זה אומר כל מיני מושגים שמשתמשים בהם בשוטף, ואני לא מצליח לרדת לעומק הדברים כי יש לי חורים בהבנה הכי בסיסית...
בשביל זה בדיוק יש פורום ואנשים לשאול אותם :)
אז לפי הסדר:

* אג"ח זו הלוואה בריבית שחברה או מדינה נותנת לאנשים.
אנשים נותנים כסף למדינה/חברה (זה נקרא ה"קרן") והמדינה/חברה מתחייבת לשלם להם ריבית של X אחוזים למשך כמה שנים ואז להחזיר להם את הקרן המקורית.

* מניה זה חלק מאוד קטן בבעלות על חברה.
תחשוב על חברת קוקה קולה לדוגמא.
לחברה יש 4.35 מיליארד מניות.
לצורך הפשטות נניח ולחברה יש 4.35 מיליארד מכונות שמייצרות משקאות.
כאשר אתה רוכש מניה אחת אתה למעשה רוכש בעלות על מכונה אחת (החלק היחסי שלך בחברה).
מרגע שרכשת את המניה אתה מתפקד כבעלים של החברה בעל אחוז אחזקה כל כך קטן כך שאתה לא יכול באמת להשפיע על כלום (אם כי אתה עדיין יכול להצביע ולהגיע לאסיפות בעלי מניות שונות - הקול שלך בהצבעות שווה למספר המניות שיש לך).

אם תחליט שאתה רוצה לרכוש 2.2 מיליאד מניות של קוקה קולה (אני מאחל לך שיהיה לך מספיק כסף בשביל זה) אז אתה למעשה תקבל אליך יותר מ-50% מהמניות ולקן תקבל שליטה על החברה עצמה (מה שאתה אומר תמיד עובר ברוב קולות).

מעט פישטתי את הנושא אבל זה לצורך ההבנה אז יסלחו לי כל המומחים שיודעים שזה יותר מורכב.

לגבי שאר המושגים אם תשאל עליהם אז נוכל לענות עליהם גם כן.

קראתי את המדריך למשקיע המתחיל בבלוג

משהו מרוכז וחזק:
http://www.hasolidit.com/איך-להשקיע-בבורסה-מדריך-למתחילים

ואז לקרוא את שאר הבלוג...

עשית את החלק הראשון של ההמלצה, אבל לא את השני.
אם יש משהו שמאפיין חלק נכבד מחברי הפורום זה שהם לא מאמינים בקיצורי דרך. מתעניין באג"חים? הסולידית כתבה על זה פוסט(ים), מתעניין במניות? כתבה על זה, בתעודות סל? יש! בזהב? יש כמה וכמה פוסטים...בקיצור, תחליט מה בא לך ללמוד עכשיו ותצלול בארכיון הסולידית. זאת קריאה מהנה ומחכימה...

נערך לאחרונה ב:
@הסטודנט , ברוך הבא לפורום!
איני יודע איך הגעת לכאן? האם במקרה? האם עקבת זמן מה אחר הבלוג של @הסולידית ?
בכול מקרה, אם יש לך שאלות בנושאי השקעה, הגעת למקום הנכון עם קהילה תומכת.
כפי שהצעתי למשקיעים חדשים אחרים אציע גם לך לחרוש את הבלוג של הסולידית מתחילתו ועד סופו.
הבלוג מתמקד לא רק באפיקי השקעה, הוא כולל גם פוסטים על אורח חיים ודרכים לעצמאות כלכלית לקראת פרישה בגיל צעיר.
כסטודנט צעיר אתה יכול לקצור טונות של מיידע שהסולידית השקיעה בזה כבר שנים והכול - חינם אין כסף!
נתחיל מזה שאסור לנו לייעץ, אפשר לחלוק מיידע אבל בפירוש אסור לנו לייעץ.
נקודה נוספת - אין קיצורי דרך. אתה צריך ללמוד את רזי ההשקעות (כול האפיקים), להתרשם ולהתאים.
זו לא תורה מסיני, ולא מדע טילים, אבל רצוי להכיר את מוסגי היסוד כי זו השפה שלנו כאן.
אני סטודנט צעיר שלאחרונה קיבל סכום כסף יפה
אפשר לשאול - מה זה ״סכום יפה״?
בהצלחה

יותר מדי תנודתיות לבעל לב רגיש כמו שלי
אין תשואה בלי סיכון, ואין סיכון בלתי תנודתיות.
אם אתה לא מוכן לזה, דינך נגזר, במקרה הטוב, לתשואת אפס.
תכף יבוא דאט ויסביר לי שאני טועה, אבל אני לא.

בהתאמות קלות, מה שכתבתי בעבר כאן. יש להתחיל עם מטרות, להמשיך עם מאפיינים (נראה שהתחלת) ורק אח״כ בבחירת סוגי נכסים ואפיקים. בהצלחה!

@daat99 אני לא כפי שציינתי, להפך. פשוט היום קראתי במשך שעתיים את ת'רד השקעות הדיבדנדים המעולה שלך (ואפילו לא את כולו), אז אזכרתי אותך כי אתה בראש שלי.
מכל מקום, אני מעריך ש - op ילמד על בשרו את השיעור הראשון - מרבה שינוים מרבה מכאוב.

לדעתי בבלוג יש המון ידע ובסיס טוב, אולי מה שעוצר אותך מלהפנים אותו זה מה שעצר אותי וזה שבגלל שלא היה לי מושג קלוש זה עורר חרדה, אז תוודא שזה לא זה כי לא הגיוני שמקריאת הבלוג לא קיבלת מושג על הנושא.

אהלן לכולם,

אין לי מילימטר של הבנה בנושאים של כלכלה והשקעות, ולכן עם הכסף ניגשתי לבנק, ועם יועץ השקעות הכסף הושקע בתיק השקעות.
לאחר שהבנתי שההשקעה שבוצעה ע״י היועץ לא מתאימה לי [יותר מדי תנודתיות לבעל לב רגיש כמו שלי], ובגלל שמדובר על כל הכסף שיש לי, החלטתי (גם היועץ אמר לי בחצי פה שהוא חושב שזה נכון כרגע) לקפל את התיק השקעות שלי וכרגע כל הכסף יושב בעו״ש.

אני קראתי והתחלתי להתענין בנושא יותר לעומק כדי להשקיע את הכסף הזה ולהבין מה אני עושה (ולא רק להקשיב ליועץ), אבל אני לא מצליח למצוא חומר מספיק מסודר כדי ללמוד את הנושא כמו שצריך.

שיתן לי רקע טוב על כלכלה והבורסה - הידע שלי כרגע אפסי. אני ניסיתי תקופה לדלות מידע מהבלוג ומהפורמים, אבל אני צריך משהו מרוכז וחזק.

אהלן לכולם,

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים כבר ביקרתי כאן והתחלתי לקרוא ולהתענין.

מאז למדתי מעט, אך בשל אילוצי חיים אני לא מצליח להעמיק בתחום הפיננסי ברמה גבוהה מספיק.

יש ברשותי בערך 80 אלף ש״ח זמינים להשקעות
בהנחה ואין לי את הביטחון והידע (בעיקר הידע) לבצע השקעות בשוק ההון בעצמי, על מה הייתם ממליצים? אופציות שחשבתי עליהן:
- למצוא מנהל תיק השקעות שישקיע עבורי את הכסף (במצב כזה, איך מוצאים מישהו כזה מומלץ? ללכת לבנק וזהו?)
- לחפש השקעות לא בשוק ההון? (לדוגמא הלוואות בין עמיתים כמו eloan שראיתי שדובר כאן)
- לסגור את הכסף בתוכנית חיסכון שתניב לי רווח אפסי

אבהיר שאני סטודנט ואני בערך מצליח להחזיק את עצמי מאוזן כל חודש (האמת שאני שוחק כל חודש מעט מהחסכונות), ככה שלהשקיע בנדלן ולקחת משכנתא פחות אפשרי.

אשמח לכל עצה, תודה רבה

העצה הכי טובה שאפשר ומותר לתת לך היא לקרוא וללמוד בעצמך, אף אחד לא ידע מה הכי טוב לך מלבדך,
תתחיל לקרוא את הארכיון של הסולידית, פוסט ביום - הכתיבה שלה מאוד נגישה וברורה גם למי שלא מבין שום דבר.

עבור הסכום שיש לי, סביר להניח שיועץ פרטי לא יהיה רלוונטי

שתי שאלות נוספות שצצו:
1 - קראתי בבלוג פה איפשהו שתיק השקעות אמור להיות לטווח של 5 שנים.
אני די בטוח שאני לא יכול לסגור את כל הסכום, ואולי אפילו את רובו לתקופה כל כך ארוכה.
יש אמת בדבר? מה עדיף- להשקיע סכום נמוך לתקופה ארוכה או סכום גדול יותר לתקופה קצרה?

2 - אני מודע לכך שהשאלה בעייתית, אבל אשמח לקבל סדר גודל וכיוון בכל מקרה.
בהשקעה בסדר גודל שכזה, לתקופה של 4 שנים נניח, מה צפי רווח ריאלי? [*שוב ברור שזה תלוי באינסוף דברים, אבל בהנחה שאתם בעצמכם משקיעים כרגע סכום שכזה לתקופה שכזאת בהשקעות סולידיות, שכן מדובר על כל כספכם למעשה, למה תצפו? תשאפו?...]

תודה רבה, מקווה שהשאלות שלי מספיק ברורות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E אהלן, מתחיל את חיי הפיננסיים שוק ההון 14
N אהלן לכולם, משתמש חדש מעוניין בקצת עזרה. אוף טופיק 3
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א מגבלת העברה חשבון צעיר צרכנות פיננסית 3
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
W ביטוח נהג צעיר ליברה צרכנות פיננסית 31
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ל לזוג צעיר נמאס מהאוטובוסים. מה הלאה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 63
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
M זוג צעיר - אפיקי השקעה אפשריים? נדל"ן 3
K איפה לגור בגוש דן?- זוג צעיר אוף טופיק 13
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
ה הבהרת נקודות - משיכת פיצויים מול רצף פיצויים לעובד צעיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 18
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
E תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
תפוזינה השקעה של אלפים בגיל צעיר צרכנות פיננסית 6
L נהג צעיר רכב ראשון - יד 2 או ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
N יזם צעיר המעוניין להקים עסק אוף טופיק 35
I מוות בגיל צעיר של מבוטח בקרן פנסיה לעומת מבוטח בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
A תיק השקעות חדש לאזרח אמריקאי צעיר שוק ההון 18
J זוג צעיר לפני רכישת דירה, עזרה בכמה החלטות פיננסיות בבקשה נדל"ן 16
I הייטקיסט צעיר - צבירת הון התפתחות אישית 70
T מ״משתכן צעיר״ ל״מחיר למשתכן״ נדל"ן 0
stamEhad מחיר למשתכן לזוג צעיר - עסקה משתלמת תמיד או לא בהכרח? נדל"ן 10
השועל דירה ראשונה להשקעה לזוג צעיר נדל"ן 31
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
B זוג צעיר מהמרכז- תכנון לעתיד יומני מסע אישיים 7
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12