• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אדריכל בתחילת דרכו שרוצה לעסוק גם ביזמות

• פותח הנושא פותח הנושא Niv14c
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Niv14c

משתמש רשום
דירוג
1
שלום (:

(אמלק- אני אדריכל שמתחיל דרך יזמית והייתי שמח להתייעץ/למצוא מנטור-יזם של פרויקטי מגורים פרטיים)

אני ניב, אדריכל בן 33. עם 6 שנים בתחום אחרי התואר באוניברסיטה. נגעתי בכל סוגי הפרויקטים אבל אוהב (מאוד) ומתמקצע במגורים - בתים פרטיים, דירות , ובניינים בקנה-מידה קטן. לאחרונה הגעתי להבנה שאני כבר יכול לעשות פרויקטים כאלה לבד - עבדתי במשרדי אדריכלים מהמשמעותיים בארץ, אני רואה שיש לי ממה שצריך בשביל להוציא פרויקטים טובים, והחלטתי להתפטר בשביל להתחיל ולקדם את החלק היזמי בחלום\תכנון שלי להיות אדריכל-יזם. הבעיה שאני לא בטוח מאיפה מתחילים.

הרעיון בלחבוש גם את כובע היזם בפרויקט הוא שזה ייתן לי יותר עצמאות -
עצמאות כלכלית, עצמאות תפיסתית (להיות תלוי יותר בעצמי וביכולתיי ותלוי פחות בלקוחות) וחופש יצירתי ושליטה כאדריכל, לעשות פרויקטים יותר קוהרנטיים- מבחינת החלטות, עיצוב והגשה. פרויקטים עם איזון בין הצד האמנותי-עיצובי לצד האסטרטגי-עסקי, וחוסר תלות בכל רצון של הלקוח. אמנם יש לקוחות פרטיים שרוצים לתכנן לעצמם בית שיעמוד בצרכים הספציפיים שלהם אבל אני מאמין שאדריכל מביא איתו הבנה עמוקה יותר ונסיון רחב יותר לאיך חלל צריך להיות מתוכנן, כך שיש הרבה מקום ליצירת מוצר מוגמר, אוניברסלי, שמתאים לחתך גדול של אוכלוסייה ואז אותו להשכיר\למכור.
ובמקביל אני חושב שהיותי אדריכל גם יתרום לפן היזמי.

הצלחת פרויקט להבנתי זה משהו רב-מימדי-
- מבחינת האדריכל מדובר יותר בביטוי כישרון תכנוני, הנאה וסיפוק הדחף, המשגת יופי וקידום אג'נדה.
- מבחינת הלקוח זה פונקציונליות, אסתטיקה ותחזוקה.
- מבחינת היזם זה תדמית הפרויקט, תגובת השוק וביצועים כלכליים.
הרבה יזמים מרגישים שאדריכלים הם בעלי חלומות לא מציאותיים ולא כלכליים, והרבה אדריכלים מרגישים שיזמים רוצים "להקיא" פרויקט מהיר וזול. כלומר, לרוב מדובר או בהצלחה עיצובית או בהצלחה כלכלית. ומעניין אותי להתעסק בשילוב של השניים.

אני מחפש מנטור- יזם שמתעסק בעיקר בבתים פרטיים בארץ ו\או בחו"ל. כזה שאוכל לעבוד אצלו, לחסוך לו זמן ולקדם פרויקטים עם שני הכובעים על הראש, וגם להשקיע איתו בזמן המתאים.
אבל מכיוון שאני בצומת מקצועי ובתחילת דרך יזמית, אעריך מאוד כל סוג עצה, תובנה, המלצה או כל דבר שאתם חושבים שעשוי להיות לי שימושי.

אפשר גם לשלוח לי הודעה אישית למייל-
[נמחק - יוסיק]

תודה ושבוע טוב,
ניב

ברוך הבא לפורם.

רעיון בלחבוש גם את כובע היזם בפרויקט הוא שזה ייתן לי יותר עצמאות -
עצמאות כלכלית, עצמאות תפיסתית (להיות תלוי יותר בעצמי וביכולתיי ותלוי פחות בלקוחות) וחופש יצירתי ושליטה כאדריכל, לעשות פרויקטים יותר קוהרנטיים- מבחינת החלטות, עיצוב והגשה. פרויקטים עם איזון בין הצד האמנותי-עיצובי לצד האסטרטגי-עסקי, וחוסר תלות בכל רצון של הלקוח.
בסופו של דבר אתה תצתרך למכור או להשכיר את הבתים, כלומר, אתה צריך לרצות לקוחות.

ברוך הבא לפורם.
תודה, יצא לי לקרוא בפורום לא מעט השנה.

בסופו של דבר אתה תצתרך למכור או להשכיר את הבתים, כלומר, אתה צריך לרצות לקוחות.
תודה על התגובה, אולי לא הבנתי למה אתה בדיוק מתכוון. כתבתי, אני כן ארצה לעשות גם פרויקטים ללקוחות פרטיים אבל מעט.
השאיפה שאת מירב הפרויקטים ארים בעצמי או עם שותפים- למצוא נכסים להשקעה, מימון\משקיעים, לבנות\לשפץ ולמכור\להשכיר. תלוי בסיטואציה.

הייתי אקטיבית מחפש בעלי עסקים פרטיים בתחום שלך ומדבר איתם. מפה כנראה לא תבוא הישועה, אבל בהצלחה.

אבל מכיוון שאני בצומת מקצועי ובתחילת דרך יזמית, אעריך מאוד כל סוג עצה, תובנה, המלצה או כל דבר שאתם חושבים שעשוי להיות לי שימושי.
M2C

אדריכל זה ערך מוסף חביב אבל לא מספיק בשביל למצוא דיל טוב, מה גם לשכור אדריכל זה לא סיפור מאד יקר בימינו.
יזמות צריכה 2 דברים בגדול:
עסקה טובה
כסף

הייתי מתמקד בלמצוא או ליזום עסקה טובה.
הרבה יזמים מרגישים שאדריכלים הם בעלי חלומות לא מציאותיים ולא כלכליים, והרבה אדריכלים מרגישים שיזמים רוצים "להקיא" פרויקט מהיר וזול. כלומר, לרוב מדובר או בהצלחה עיצובית או בהצלחה כלכלית. ומעניין אותי להתעסק בשילוב של השניים.
זה כמעט בלתי אפשרי בארץ (מאד מאד לצערי).
יזמים כמעט תמיד יסתכלו אך ורק על השורה התחתונה, אדריכלים הם או ברמה לא גבוהה, או שלא משלמים להם מספיק כדי שיהיו ברמה גבוהה וגם אם כן, אין מספיק תקציב כדי שהתוצר יהיה טוב.
לא סתם רואים בכל מקום בארץ את אותם הבניינים המשוכפלים שוב ושוב ושוב, הגיוון שקיים הוא רק בת"א ובאזורים הנושקים לו, למעט בבנייה פרטית ששם יש דווקא יצירתיות יפה בכל מקום.

הגיוון שקיים הוא רק בת"א ובאזורים הנושקים לו,
לא יודע על איזה גיוון אתה מדבר. אם יש, הוא כ״כ זניח. הכל כאן נראה אותו הארגז.
דווקא חיפה ייחודית לדעתי בנושא הזה, אולי בגלל התנאים ההרריים אבל (כמעט) כל בית שונה מאד מזה שלצדו.

לא יודע על איזה גיוון אתה מדבר. אם יש, הוא כ״כ זניח. הכל כאן נראה אותו הארגז.
הגזמת, בת"א יש המון מבנים ובניינים יפים (יחסית), גם ברצליה, המגדלים והתמ"אות בבת-ים ועוד
דווקא חיפה ייחודית לדעתי בנושא הזה, אולי בגלל התנאים ההרריים אבל (כמעט) כל בית שונה מאד מזה שלצדו.
לא מדבר על בתים, בתים יפים ומיוחדים יש המון, גם בפריפריה הרחוקה, מדבר על בניינים.

בתים יפים ומיוחדים יש המון, גם בפריפריה הרחוקה
בעשור האחרון כל מה שאני רואה כאן זה בניה של אותן קוביות מודרניות משעממות שמכערות את שכונות ההרחבה במושבים והקיבוצים ונראות כמו קסבה.
אבל בישוב הקהילתי שהתגוררנו בו שנים, בצפון הרחוק, באמת נבנו בתים בעלי אופי שנחבאים בתוך עצי היער. אין הרבה מקומות כאלה בארץ לצערי.

אבל בישוב הקהילתי שהתגוררנו בו שנים, בצפון הרחוק, באמת נבנו בתים בעלי אופי שנחבאים בתוך עצי היער. אין הרבה מקומות כאלה בארץ לצערי.
אני עוקב אחרי כמה אדריכלים ורואה ממש יצירות מופת באיזורים שונים בארץ. מניח שזה באיזורים היותר מבוססים.
אישית אני מאד אוהב קוביות מודרניות.

אישית אני מאד אוהב קוביות מודרניות.
בגלל זה אתה מוצא יצירות מופת :>
מניח שזה באיזורים היותר מבוססים.
זה כבר הועתק לכל מקום, אבל בעקרון זה אכן עולה לא מעט כסף (מה שלא מבטיח יופי או איכות) ומגיע בדרך כלל במידות גדולות מדי ביחס לגודל המשפחה והקרקע,
ומלווה בגינון של חצץ ועציצים ושפע אורות שדולקים כל הלילה, ואם יש יותר מקום אז איזו בריכה פיינשמעקרית. חס וחלילה עצי פרי ועץ מצל גם על המדרכה בחוץ.

זה כבר הועתק לכל מקום, אבל בעקרון זה אכן עולה לא מעט כסף (מה שלא מבטיח יופי או איכות) ומגיע בדרך כלל במידות גדולות מדי ביחס לגודל המשפחה והקרקע,
ומלווה בגינון של חצץ ועציצים ושפע אורות שדולקים כל הלילה, ואם יש יותר מקום אז איזו בריכה פיינשמעקרית.
לגבי היופי והאיכות לא מסכים.
לגבי כל השאר אני מאד מאד אוהב

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S אדריכל או מעצב פנים - עבור דירת קבלן אוף טופיק 14
ש העברה בנקאית - שאלה של טירון בתחילת דרכו צרכנות פיננסית 14
מ השקעה לבני 18 בתחילת דרכם שוק ההון 4
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
H התלבטות איזו משרה עדיפה בתחילת הקריירה התפתחות אישית 5
Know one משפחה הייטקיסטית בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 24
ח מימון בתחילת עסקת רכישת בית מיזם נדל"ן 4
א הפקדה של מקסימום בתחילת שנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K זוג בתחילת הדרך - הכל פתוח יומני מסע אישיים 58
M סדר ותכנון פיננסי לצעיר סולידי בתחילת דרכו שוק ההון 11
V בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 2
חדש בשוק התייעצות בתחילת החיים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 25
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
Y תיק ההשקעות של משקיע בתחילת דרכו - אשמח לכל ביקורת שהיא! שוק ההון 12
R משפחה בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 19
A עזרה בתחילת תכנון פיננסי נכון צרכנות פיננסית 2
Y משקיע בתחילת דרכו - פרמטרים לבחירת קרן מחקה מדד שוק ההון 12
ה אבודה בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 36
S בחור צעיר בתחילת דרכו בעולם ההשקעות שוק ההון 8
I עוד הייטקיסט בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 60
M קבלת החלטות בתחילת הדרך התפתחות אישית 8
S זוג נשוי בתחילת דרכו, מה לעשות עם הכסף? נדל"ן 3
צ בתחילת דרכי :) ויש לי כמה שאלות שוק ההון 9
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
Sean ייעוץ לצעיר בתחילת הדרך אוף טופיק 3