• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אג״ח לעומת קרן כספית/מק״מ

  • פותח הנושא פותח הנושא MajorMajor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MajorMajor

משתמש סולידי
הצטרף ב
29/1/15
הודעות
23
דירוג
8
שלום לכולם,
אני מנסה להבין משהו (כנראה) בסיסי בנוגע לאג״ח לעומת קרן כספית/מק״מ, אבל מתקשה להגיע למסקנה. קראתי את הפוסט של אייק בנוגע לאג״ח.

יש לי תיק השקעות שאני לא מתכנן לגעת בו בשנים הקרובות. בעבר, הייתי מנסה לעקוב אחרי תיק שדומה לשוקולד מריר - חלוקה כלשהי בין מדדי מניות לאג״ח 2-5, מתוך הנחה שלא אצטרך את הכסף ב-5 שנים הקרובות. אני מנסה שהוא יהיה כמה שיותר פשוט ודורש כמה שפחות התעסקות מצידי. לכן, באג״ח אני משקיע באמצעות קרן מחקה.

מה שאני לא מבין הוא - הייתי מצפה שבתמורה לכך שאני משקיע באג״ח ״מסוכן״ יותר מקרן כספית/מק״מ, כיוון שהוא לטווח ארוך יותר, אני גם אקבל תשואה יתרה במצבים מסויימים. אבל אני לא בטוח איך אני מחשב את התשואה היתרה. עד כמה ההפרש התיאורטי משמעותי בין קרן אג״ח 2-5 לבין קרן כספית/מק״מ?

כשאני מסתכל על הקרן הזו לדוגמה: https://www.funder.co.il/fund/5113444
ומסתכל על האג״ח שמרכיב אותה, אני רואה שלרובם יש תשואה לפדיון (ברוטו) של בין 3.5% ל-4%. אני רואה שלאג״ח עם המועד פדיון הרחוק יותר, יש גם תשואה לפדיון נמוכה יותר, שזה נשמע הגיוני בהנחה שהצפי של השוק שהריבית תרד עם הזמן והקופונים יושקעו מחדש בריבית נמוכה יותר.

אבל מה שאני לא מצליח להבין הוא, האם הסיכון הנוסף באג״ח לטווח קצת ארוך יותר, שווה לי לעומת קרן כספית. הייתי רוצה לדעת, תחת מצבים שונים, מה יהיה ההבדל בתשואה בין המכשירים הסולידיים השונים. אם, לדוגמא, השוק יתנהג כפי שצופים, עד כמה ההפרש ביניהם יהיה משמעותי? יש הבדל בין אם זה עוד 0.1% (לא שווה לי את הסיכון), או עוד 1% (שווה את הסיכון כיוון שאני לא מתכנן להוציא את הכסף).

זו שאלה אולי קצת מעורפלת. אני תוהה אם יש מקום שמציג סימולציות של התנהגות של המכשירים השונים תחת תנאים שונים (ריבית קבועה, ריבית עולה, ריבית יורדת), כדי שאבין עד כמה ההבדלים ביניהם משמעותיים. או אם יש דרך לפתח אינטואיציה לגבי זה כדי לדעת מה מתאים לי.

תודה רבה
 
מה שאני לא מצליח להבין הוא, האם הסיכון הנוסף באג״ח לטווח קצת ארוך יותר, שווה לי לעומת קרן כספית.
אני לא יודע לענות על השאלה שלך.

אבל אם יש לך תיק דמוי שוקולד מריר, אז החלק המנייתי בו נע בעשרות אחוזים כל שנה.
ביחס לזה לעשות אופטימיזציה של האג"ח בין קצר וקצר-מאוד זה לחלוטין חסר חשיבות. ההפרש הוא קטן ובכל מקרה מושפע משינויי ריבית לא צפויים כך שאי אפשר לדעת לאיזה כיוון הוא יהיה.
 
אם המחשבה היא שהריבית תישאר גבוהה לאורך זמן, אז אכן הריבית על אג"ח ארוך עדיף
אבל אם המחשבה היא שבריבי תרד במקצת או בהרבה, אזהריבית על האג"ח תהיה נמוכה יותר.

נראה לי שהשוק חושב שהריבית תרד בהמשך, אבל תשאל אותו.
 
יש לי שאלה דומה על אג"ח מול קרן כספית אז מנצל את השרשור הזה במקום לפתוח חדש

ההנחה שלי היא שאם יש לי הוצאה בטווח הקצר אחזיק את הכסף בקרן כספית. לעומת זאת להוצאה בטווח יותר ארוך אחזיק אג"ח באופן ישיר. (אני בוחר באחזקה ישירה ולא בקרן כדי שגם אם תהיה עליית ריבית שמורידה את מחיר האג"ח אוכל לקבל את הקרן בהגעה לפידיון)

השאלה שלי היא:

א. האם אחזקה ישירה של אג"ח מניבה תשואות גבוהות יותר מקרן כספית? אני נוטה להאמין שכן השאלה היא כמה גדול הפער)
ב. מה טווח הזמן עד להוצאה שבו תחליטו לעבור מקרן כספית לאג"ח? נניח עד שנתיים קרן כספית ומעל זה אחזקה באג"ח? (אני יודע שבאחזקה ישירה באג"ח אני צריך להשקיע מחדש את הקופונים. שזה כאב ראש וחוסר יעילות במיסוי). או שהפער זניח ובכל השקעה לטווח קצר (נניח עד חמש שנים) תעדיפו להחזיק קרן כספית בשביל הפשטות?
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מה היתרון של קרן אג"ח ממשלתית לעומת קרן כספית? שוק ההון 12
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
ס תשואת לפידיון של מק"מ לעומת אג"ח ממשלתית שוק ההון 1
S כדאיות סגירת הלוואה כנגד נכס מניב לעומת אחזקה של אג"ח\מזומן נדל"ן 17
D דירוג אג"ח - דירוג ישראלי לעומת דירוג גלובלי שוק ההון 0
A שאלת קרנות מחקות אג"ח לעומת אחזקה ישירה שוק ההון 5
navv השקעה לטווח ארוך, אג"חים בריבית שלילית לעומת מדדי מניות מפוזרים שוק ההון 19
A פיקדון לעומת אג"ח ממשלתי ישראלי שוק ההון 20
ITS אג"ח ממשלתי לעומת זהב - השוואה כנכסים מאזנים למניות שוק ההון 35
Archangel ריבית בנק ישראל לעומת מדד אג״ח ממשלתיות 5+ שוק ההון 3
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 47
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 3
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 20
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
ד שאלה על סוכנות "אג'נדה' ועל 'גלובל נט' צרכנות פיננסית 8
א קפ"ג פסיבית מחקה אג"ח ארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N אג"ח ממשלתי בארה"ב שוק ההון 2
N חיפוש אג"חים אמריקאים להשקעה שוק ההון 0
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
E מח"מ וריבית ממוצעת של קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
ב אג"ח של בנקים בארץ שוק ההון 6
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
M אג"ח ג, ד, ה? שוק ההון 17
נ אג״ח לשלוש שנים כהשקעה? שוק ההון 12
ד אג"ח ממשלת ישראל דולרית ב5.6%- איך קונים שוק ההון 17
S אג"ח קונצרני שוק ההון 1
S קניית אג"ח ממשלתי אמריקאי שוק ההון 2
S מדד אג"ח קרן מחקה או אג"ח בודד שוק ההון 7
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12
A אג"ח לרגע שוק ההון 12
G השקעה בחברה עם רכיב אג"חי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
S הבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן אג"ח שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה