• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אבדן כושר עבודה ופנסיה - הפרשה מהנטו

• פותח הנושא פותח הנושא Rahash
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rahash

משתמש בכיר
דירוג
847
היי כולם, אשמח לתובנות בנוגע לסוגיה:

אני מתגורר בגרמניה מספר שנים. עוד לא יודע אם באמת אעביר את כל חיי כאן או שאחזור לישראל מתישהו.
כשעבדתי בישראל הפרשתי כספים לקרן פנסיה ונהניתי מביטוח אבדן כושר עבודה (בעל כיסוי מוגבל, אני יודע) כחלק מהחבילה.
בגרמניה אני מפריש כרגע כספים לקרן פנסיה אך היא אינה כוללת ביטוח כושר עבודה. ברקע שלי מחלה כרונית (לא קשה במיוחד, ועדיין) שגורמת לי קצת לחשוש מכך שאין לי ביטוח אבדן כושר עבודה.

בדקתי ביטוחים כאלה בגרמניה. עם מחלת הרקע שלי הפרמיה גבוהה מאוד, ואמנם אפשר להפחית אותה עם מסלולי פנסיה מסוימים אבל הם נשמעים לי בעייתיים - אצטרך לחיות עד גיל מבוגר מאוד כדי לקבל את מה שהשקעתי בחזרה, וגם יש מיסוי כפול על הכסף הזה (כלומר, אני מפריש מהנטו, עם הטבת מס מסוימת שכביכול מפצה על העלות של ביטוח אכ"ע, אבל אשלם מס על הכסף כאשר אפרוש).

כל הסיפור הזה גורם לי לחשוב שעדיף לי להפריש לקרן פנסיה בישראל ולהנות מהביטוח שמגיע איתה (אם רק אשרוד את תקופת האכשרה :) ). אבל - גם לפנסיה בישראל אני יכול להפריש למעשה רק מהנטו. כל הסיפור הזה מביא אותי לשאלה הזו:
אם אוכל להוכיח למס הכנסה בישראל שכספים שהפרשתי לקרן הפנסיה שלי הגיעו מהנטו ולא מהברוטו, האם אהיה פטור ממס על החלק היחסי של הכספים הללו?

אם אוכל להוכיח למס הכנסה בישראל שכספים שהפרשתי לקרן הפנסיה שלי הגיעו מהנטו ולא מהברוטו, האם אהיה פטור ממס על החלק היחסי של הכספים הללו?
עקרונית כן, זה נקרה "קצבה מוכרת".

אני רק לא בטוח אם טכנית זה אפשרי להפקיד כספים כאלה בעצמך.

שאלה טובה שכדאי להפנות למומחה בתחום.
אני לא בטוח שלעניין הטבות המס יראו בכספים האלו ככספים שהופרשו מהנטו כי מנקודת המבט של רשות המסים לא שילמת מס על ההכנסות האלו בישראל. זה מעורר שאלה אחרת, עד כמה המחוקק רצה להעניק הטבות מס בהפקדה ובצבירה למי שאינו תושב ישראל לצרכי מס.

תודה @גרהם @roneng
מבחינת מס הכנסה אני אכן לא תושב ישראל יותר, הם התקזזו איתי על שנת המעבר וקיבלו את בקשת ניתוק התושבות שלי (גרמניה היא מדינת אמנה כך שהרשויות בישראל אמורות להכיר במסים שאני משלם בגרמניה).

כשרק עברתי לגרמניה ועוד לא הייתי בטוח כמה זמן אשאר כאן הפרשתי כספים לקרן הפנסיה כעצמאי - הסברתי להם את הסיטואציה ולא הייתה להם שום בעיה לקבל ממני את הכסף. אחרי כשנה הפסקתי כי חששתי שאני עושה טעות ושאשלם מס פעמיים על הכסף הזה. עכשיו אני מבין שאולי יש אפשרות שאצליח לקבל על זה פטור.

אשמח לעצות נוספות, ובכל מקרה אני מחפש יועץ פנסיוני במקביל כדי לוודא מה האפשרויות שלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גרמניה היא מדינת אמנה כך שהרשויות בישראל אמורות להכיר במסים שאני משלם בגרמניה
האמנה רלוונטית רק במידה ואתה תושב לצרכי מס בשתי המקומות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F ביטוח אבדן כושר עבודה בפרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
יבגני_ל כדאיות ביטוח אבדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה שימור ביטוח אבדן כושר עבודה בין עבודות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M שאלה על ביטוח אבדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 9
A IRA עם ביטוח אבדן כושר עבודה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
S עצמאי - אבדן כושר עבודה - מורה נבוכים צרכנות פיננסית 14
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H כדאיות ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
algo.il יש צורך בכיסוי ביטוחי זמני (אובדן כושר עבודה\ שארים) בתחילת העסקה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
יבגני_ל משיכת כספים צבורים שיועדו לביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P מועדוני ספורט וחדרי כושר בזול הסבסוד קופות החולים. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
S תביעת אובדן כושר עבודה מהפנסיה אוף טופיק 5
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M פנסיה- תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פנסיה או רק פוליסת אובדן כושר עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מטריה ביטוחית ואובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T פנסיה - תשלום אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ביטול קיזוז אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
flower מטריה ביטוחית - אובדן כושר עבודה עם עיסוק ספציפי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D טופס פיצול - אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M להעביר קרן פנסיה לקופת גמל פוגע באובדן כושר עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
B ניוד מביטוח מנהלים לקופת גמל ואובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
deussex בילבול בנושא אובדן כושר עבודה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I זיכוי מס בגין תשלום לביטוח חיים\אובדן כושר עבודה לשכירים (שלא דרך תלוש השכר) צרכנות פיננסית 8
L ביטוח אובדן כושר עבודה נפרד, וקופת גמל פנסיונית נפרדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
י קופת גמל עם אובדן כושר עבודה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ס אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - לעומת מטריה ביטוחית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 3
D ביטוח אובדן כושר עבודה וקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 1
M אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - תקופת אכשרה / כיסוי מחלות קודמות צרכנות פיננסית 8
אמירב חלוקת ביטוח אובדן כושר עבודה למספר חברות ביטוח צרכנות פיננסית 4
amit עזרה/המלצה צמיד כושר גופני אוף טופיק 33
F ביטוח אובדן כושר עבודה מטעם המעסיק VS דרך הפנסיה צרכנות פיננסית 0
מ המלצה על הליכון כושר אוף טופיק 6
R צביעת קצבה מוכרת כשיש תשלום מעסיק על אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 2
ר אובדן כושר בביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה