• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה היא התזונה הנכונה (או לא הנכונה)?

מצב
הנושא נעול.
מצד שני, מחקרים שנערכו בפינלנד ובארצות הנורדיות (שמבחינה גנטית מעכלים חלב מצויין) יש שכיחות גבוהה של טרשת נפוצה הקשור באופן הדוק לצריכת מוצרי חלב.
גם אני שמעתי על זה...
אבל חשוב לציין 2 דברים נוספים:
1- כנראה קיים גם קשר בין MS לבין ויטמין D. כידוע, בארצות הנורדיות מחסור בויטמין די הינה בעיה נפוצה עקב ריחוקם מקו המשווה.
2- הקשר בין MS למוצרי חלב (גבינות, שמנות וכו') נמוך יותר מאשר הקשר בין MS לחלב נוזלי.

וכן בארצות הנורדיות צריכת החלב מהגבוהות בעולם.
אאלט פינלנד מקום ראשון בצריכת חלב פר נפש.
בנורווגיה ושוודיה ילדים מקבלים חלב חופשי בבית ספר - יש אשכרה ברז חלב. קולר חלב.
 
בארצות הנורדיות מחסור בויטמין די הינה בעיה נפוצה עקב ריחוקם מקו המשווה.
הם בדקו גם את הפרמטר הזה והסתבר שבאזורים הקרובים יותר לחוף, שם אוכלים יותר דגים יש פחות טרשת נפוצה.
@Benjamin Willard , אני אחפש לך את המקור אבל זה לא יהיה מחר או מחרתיים.
טוב, סליחה, אני כבר מתחילה להשמע לעצמי כמו איזה גורו טבעוני... די מחרפן.
 
@קפיצת הדרך , סליחה.
בקצרה, התשובה היא: כן, זה יזיק.
ובהרחבה: ה"דלק" של המוח הוא פחמימות. חלבונים נועדו לבניית הגוף ושומנים לאחסון אנרגיה. הגוף ישתמש בשומן המאוחסן בזמנים של חוסר במזון ורעב. אבל, השומנים אינם יכולים להגיע למוח, שהוא, מסתבר, צרכן האנרגייה העיקרי בגוף וגם לא יכול להפוך שומנים לסוכרים (פחמימות). לכן, השומנים מתפרקים למולקולות כימיות שנקראות קטונים או גופי קטו. זהו מנגנון חליפי למנגנון הרגיל. תוכלי לדמות זאת למצב שבו מכונית מחליפה בין שימוש במנוע חשמלי למנוע בנזין. באופן הזה, יש שריפת שומן מואצת. כאשר חוזרים לאכול פחמימות, הגוף מפסיק את הקטוזיס וחוזר למנגנון הרגיל.
אני חושב שהוא שואל על שילוב, ולא מעבר מאחד לשני....

מעבר מאחד לשני, זאת שאלה מורכבת, כי מתרחשת התאמה מסויימת למטבוליזם של שומן, ולא רק קיטונים, גם ישירות על חומצות שומן...

לגבי שילוב... השאלה אם זה סטייק, או סלמון, וסלט ירקות בצד, ותפוח לקינוח. או שאנחנו מדברים על חצי קופסא של כריות ולחם עם מרגרינה...
אגב, לאוכל מתועש נכנס הרבה פעמים המוווווון שומן שכאילו לא רואים אותו... חטיפים, חומוס...

ומה הקטע של "שמן זרעים זה רעל"?
הכוונה לשמנים שמכילים הרבה חומצה לינולאית (סויה, קנולה, תירס, וכו') , ולא לפקאן...
זה אחד הדברים היותר מזיקים שאתה יכול לאכול... להבנתי לפחות... לפחות בכמויות שזה נוכח בתזונה המערבית...
 
נערך לאחרונה ב:
זה אחד הדברים היותר מזיקים שאתה יכול לאכול... להבנתי לפחות... לפחות בכמויות שזה נוכח בתזונה המערבית...
אנחנו מדברים על תזונה ביתית, נכון? לא על מוצרים מעובדים בסופר או משלוח ממסעדה.
כמה שמן צריך להשתמש כדי שהוא ייחשב מזיק? והאם הוא מזיק לחלק מהאוכלוסיה וחלק לא? יש לך מחקרים על הנזק של שמן מזרעים? מה מזיק בהם?
להזכירך - גם שמן שומשום, אגוזים, חמניות, שקדים הינם שמני זרעים.
*הצצתי לרגע בגוגל, נראה שכל השיח על שמן זרעים מזיק מגיע מאתרי הפליאו. בחייך, בנימין, אתה יכול להשתדל יותר :)
 
אני חושב שאתם עשויים ליהנות מהספר "איך לאכול מה" של מייקל פולן.

מייקל פולן הוא עיתונאי מזון שעושה עבודות תחקיר מדהימות לפני כל ספר שהוא כותב.

עדיין לא קראתי את הספר הזה אבל ממה שהבנתי פולן מציב בספר רשימת כללים פשוטים בנוגע לאוכל. בניהם ניתן למצוא:
  1. יש להימנע במידת האפשר מאוכל מעובד
  2. יש להקפיד על צריכה מרובה של פירות וירקות
  3. לאכול בשר ודגים במידה
  4. לאכול כמה ג'אנק פוד שרוצים כל עוד אתה מכינים אותו בבית
כאן אפשר למצוא את רשימת הכללים המלאה

אני יודע, לא מסקנות מרחיקות לכת ואני בטוח שאף אחד כאן לא מופתע במיוחד.
אבל, במצב הנוכחי של מדע התזונה כללי אצבע גסים הם כלי טוב יותר מדיאטות מדוקדקות.

אני מאמין שעוד 100-200 שנה נקבל תפריט מותאם אישית לכל אדם לפי המטען הגנטי שלו, המיקרוביום שלו, הפעילות הגופנית, בדיקות הדם שלו ועוד.
אבל אנחנו עדיין לא שם.
 
אני מאמין שעוד 100-200 שנה נקבל תפריט מותאם אישית לכל אדם לפי המטען הגנטי שלו, המיקרוביום שלו, הפעילות הגופנית, בדיקות הדם שלו ועוד.
אבל אנחנו עדיין לא שם.
אם כבר משתעשעים בעתידנות אז הכיוון שנראה לי מבטיח יותר הוא עריכת תיקונים קטנים במטען הגנטי שיהפכו את הגוף למותאם יותר לתזונה ולאורח החיים המודרני.
 
אם כבר משתעשעים בעתידנות אז הכיוון שנראה לי מבטיח יותר הוא עריכת תיקונים קטנים במטען הגנטי שיהפכו את הגוף למותאם יותר לתזונה ולאורח החיים המודרני.
הזכרת לי מאמר שקראתי אתמול באתר "הידען".
הוא מספר שם על תהליך הפיכת חלב הפרה לחלק מרכזי במזון האירופאי (ומשם לשאר העולם).
בתחילת הביות, לפני אלפי שנים ועד לפני כ-100שנים, היתרון בפרה (וגם בכבשה, נאקה ועז) הוא שהיא אוכלת עשב שאינו ניתן לעיכול ע"י האדם והופכת ליצרנית של בשר, חלב, עור, צמר וחריש. אנשים שתו חלב ויצרו גבינות רק ממה שנשאר אחרי שהעגל/טלה/גדי גמר לינוק, כלומר זה היה מאכל עונתי (תחילת הקיץ).
כשההולנדים פיתחו את הזן הולשטיין, הם יצרו בסופו של דבר כדברי הכותב "זנים שהם עטין עצום אליו מחוברת פרה".
כדי להפוך אותה למכונת חלב מצטיינת, שינו את הרכב המזון שלה למזון "עשיר בעמילן, שומן וחלבון כלומר באבות המזון האנושי."
כלומר, אין לה כבר יתרון של הפיכת עשב לאוכל מזין בשבילנו אלא היא מתחרה על אותו מזון שלנו (בעיה ידועה לאקולוגים).

אז בוא ננסה לדמיין איך תיקונים גנטים באדם יביאו אותו להתאים לאורח חיים מודרני ואיך הוא ייראה. אצבעות עמידות להקלדה? גוף שמתאים לישיבה של שעות ארוכות? מוח בעל הרבה יותר קישוריות? או אולי מוח מנוון כי הבינה המלאכותית מייתרת את הבינה האנושית?
*איפה האקסלי כדי לתכנן לנו עולם חדש מופלא נוסף?
 
כוונתי הייתה לתיקונים גנטיים קטנים שיפחיתו בעיות כמו השמנת יתר, סוכרת, רגישות לגלוטן, חוסר סבילות ללקטוז, וכדומה – בעיות שבכולן יש ככל הנראה מרכיב גנטי לא מבוטל, ולחלק מהאנשים יש נטייה לפתח אותן יותר מאחרים.

התיקונים הגנטיים הללו לא יגרמו לאדם להיראות שונה מהותית מאשר כיום, אבל כן, הגבר והאישה הממוצעים יהיו כנראה פחות שמנים, הגבר הממוצע יהיה בעל כרס קטנה יותר, וכו' – גם בלי שיאכפו על עצמם משטר תזונתי קשוח או משמעת אימונים קפדנית.
 
נערך לאחרונה ב:
כוונתי הייתה לתיקונים גנטיים קטנים שיפחיתו בעיות כמו השמנת יתר, סוכרת, רגישות לגלוטן, חוסר סבילות ללקטוז, וכדומה – בעיות שבכולן יש ככל הנראה מרכיב גנטי לא מבוטל, ולחלק מהאנשים יש נטייה לפתח אותן יותר מאחרים.

התיקונים הגנטיים הללו לא יגרמו לאדם להיראות שונה מהותית מאשר כיום, אבל כן, הגבר והאישה הממוצעים יהיו כנראה פחות שמנים מאשר כיום, הגבר הממוצע יהיה בעל כרס קטנה יותר, וכו' – גם בלי שיאכפו על עצמם משטר תזונתי קשוח או משמעת אימונים קפדנית.
אל תדאג, תמיד ימצאו מה לאכול שלא נחוץ לגוף
 
כוונתי הייתה לתיקונים גנטיים קטנים שיפחיתו בעיות כמו השמנת יתר
שום תיקון גנטי שתעשה לא יוכל להתגבר על החוק הראשון של התרמודינמיקה ואם תאכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא, תשמין.
 
בעיות כמו השמנת יתר
ואם תאכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא, תשמין.
מה עם הרזיית יתר? מה עם הוצאה קלורית גדולה ממה שאתה מכניסה? מי קבע מה יוצר יותר נזק? איך תדע את מי לתקן? גם כאן, כרגיל, מחקרים מראים שהשמנת יתר והרזיית יתר הן לא בריאות. נשאר רק לחקור מה ייחשב כיתר מבחינה בריאותית וכרגע הדעות (של החוקרים) חלוקות.
 
שום תיקון גנטי שתעשה לא יוכל להתגבר על החוק הראשון של התרמודינמיקה ואם תאכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא, תשמין.
התאוריה הזאת לא נכונה.
זאת שאומרת, שמספר הקלוריות שאת אוכלת הוא הגורם העיקרי בהשמנה. מנגד, חוק שימור האנרגיה כמובן נכון.

אם 'מודל הקלוריות' היה נכון, יכולנו לאכול פחם כמזון.
 
שום תיקון גנטי שתעשה לא יוכל להתגבר על החוק הראשון של התרמודינמיקה ואם תאכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא, תשמין.

מה אם מהנדסים את הגוף שלך להוציא יותר אנרגיות בצורה פסיבית במידה ועבר סף מסוים של הכנסת קלוריות?
 
מה אם מהנדסים את הגוף שלך להוציא יותר אנרגיות בצורה פסיבית במידה ועבר סף מסוים של הכנסת קלוריות?
זה יכול להיות מסוכן. הגוף צריך להשאר בתוך טווח טמפרטורות צר.
יותר הגיוני למנוע מהגוף לעכל את האוכל. להעביר את העודפים ישר לקקי, או משהו כזה.
 
מה עם הרזיית יתר?
קודם כל, זה נכון. החוק הראשון עובד גם לכוון הזה. אבל, מגעת לי בנקודה ממש רגישה. אצלנו במשפחה היו ויש מצבים כאלה ואני יכולה להעיד שזו בעייה לא קטנה בכלל. כשאני בכלל מעלה את זה מול אנשים מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח.
@guesto, למרות שאני גדלתי ואכלתי בנערותי ספרי מדע בדיוני שבהם פעולה פיזית של אכילה זה משהו שהאנושות בכלל לא מכירה, לרמה כזו של הנדסה גנטית הדמיון שלי לא הגיעה. אבל כן, ידוע לנו היום שהגוף מעבד חומרי הזנה שונים ב"מחיר קלורי" שונה אז מי יודע...
 
שהגוף מעבד חומרי הזנה שונים ב"מחיר קלורי" שונה אז מי יודע...
יש הרבה נעלמים בדרך... הספיגה ממזון, חילוף החומרים, תהליכים אנבוליים וקטבוליים בגוף, ומסלולים שונים להפקת אנרגיה...
בשורה התחתונה אין יש מאיין ולהיפך... השאלה היא מה בכלל 'יש'?
 
ב"שער" של פרדריק פול כורים ביטומן מסלעים לצורך ייצור מזון, ומתפלאים איך פעם האנשים לא חשבו על משהו יותר טוב לעשות איתו, חוץ מלדחוף למכוניות שלהם ולשרוף את זה.
בספר ישראלי ישן שנכתב ע"י דוד שחם "מסעי גוליבר בארץ באבלונגי", המזון הוא כופתיות שנוצרו מפירוק הצואה למולקולות הראשוניות והרכבתן מחדש למזון.
 
רציתי רק לציין שתיקונים גנטיים יכולים להשפיע לא רק על העיכול וחילוף החומרים אלא גם על הכמות שאוכלים. קראו למשל על "הורמון הרעב" גרלין (Ghrelin) ועל "הורמון השובע" לפטין (Leptin). האכילה שלנו מווסתת במידה רבה על ידי מנגנונים פיזיולוגיים, ואלה נתונים להשפעתם של גנים.
 
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 4
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 35
I הדרך הנכונה להשקעה בקרן נאמנות שוק ההון 3
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
S האם ההשקעה ב-B2B היא הנכונה למצבי? שוק ההון 5
U משכנתא בחירת האסטרטגיה "הנכונה" נדל"ן 7
D איך לבחור את המסלול והחברה הנכונה עבור קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 14
אורן מה הדרך הנכונה/ההפוכה לחשב ריבית שנתית? שוק ההון 3
ה הדרך הנכונה והנבונה להשקעה בניירות ערך שוק ההון 6
Odysseus ביטוחי בריאות - הרכבת המעטפת הנכונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 58
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
Henchman34 מה הדרך הנכונה ללכת בה אם המטרה הסופית היא תיק מניות דיבידנד? שוק ההון 44
ש חדש בתחום, תוהה מהי הדרך הנכונה שוק ההון 58
C "בדרך הנכונה" אבל עדיין משהו חסר יומני מסע אישיים 40
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 3
עידו ג קרן השתלמות טווח קצר או בינוני - ארוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A איתור מטען במכס לפי ח.פ או שם חברה מיסים 0
J גלגל החיים (או הפרמידה) של הפנסיה, ו-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
E האם קרן אירית של בלקרוק משלמת מס רווחי הון מקוזז אינפלציה או מקוזז הפרשי שערי מט"ח? שוק ההון 3
M מתימטיקה, פיסיקה או מדמ"ח התפתחות אישית 7
S דירה בהנחה - רווק או ידועים בציבור? נדל"ן 4
Z פיצויים: למשוך או לא למשוך? זאת השאלה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
רוטב פיצה שכונת הפארק בבאר שבע-בעד או נגד. נדל"ן 3
I כלכלה ומשפטים או כלכלה חשבונאות? התפתחות אישית 3
S IBKR או מיטב טרייד? שוק ההון 8
ש קרן ישראלית על מדדי חול : חוזה עתידי או Swap שוק ההון 0
T משכנתא או השקעה נדל"ן 5
Y העברה בנקאית או צ'ק האם יש הבדל בין דרכי העברה? סכום של 80 אש"ח נדל"ן 7
S מדד אג"ח קרן מחקה או אג"ח בודד שוק ההון 7
צ עצמאי האם להפקיד לפנסיה את המינימום ושאר הסכום בגמל להשקעה או רעיון אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
א תיק השקעות או תוכנית חיסכון בחברות הביטוח שוק ההון 1
littleSeal פתיחת מיזם או עסק התפתחות אישית 3
ח הלוואה ארוכה עם החזר נמוך או קצרה בהחזר גבוה צרכנות פיננסית 2
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
עידו ג לימודים - לרוחב או לעומק? התפתחות אישית 7
T העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4
מ Interactive brokers העולמית או ישראל שוק ההון 7
M איך כדאי למשוך RSU פירותי? בפעימה אחת או פעימות קטנות? מיסים 27
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
E הלוואת ״חרבות ברזל״ או פתיחת חסכונות - צורך בכסף זמין צרכנות פיננסית 1
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
מ קנייה של S&P500 דרך בנק הפועלים(חשבון הייטקזון) או מיטב/IBI? שוק ההון 10
צ אקזיטון כן או לא? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
N קרן אירית או אמריקאית שוק ההון 5
B פדיון תיק השקעה ומעבר לברוקר זר לאור המלחמה- סיכון או השקעה? שוק ההון 10
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה