• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

השקעה במערכת סולארית על הגג

adamshalev

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
12,209
דירוג
23,041
מצאתי חמישה דיונים זהים בנושא של התקנת מערכת סולארית על גג של בית פרטי.
חשבתי אולי למזג את כולם לאחד, אבל זה יעשה כאוס בלנסות להבין את רצף השיח.

אני שוקל להתקין מערכת סולארית על הגג, ואבוד לגמרי מבחינת איפה להתחיל. מה השיקולים, השאלות, החברות וכן הלאה.

הדיונים לפי סדר הפתיחה שלהם:

האנשים שהתקינו מערכת בעבר:
@דוביגל קישור
@ניסו קישור
@אלעד ר קישור
@דוד מרדכי קישור
@גילגה

האנשים ששקלו להתקין מערכת:
@נמרוד ירושלים
@op7777
@סטודנט משקיען
@לעניות דעתי
@Shiva
@י.ג
@רוכבשטח

אנשים מהתחום:
@Winston.C

אם יש עוד אנשים שהתקינו, או התעניינו או מהתחום - אנא הרימו ראש.
יכולים לעדכן לגבי נסיון שהצתבר, מידע עדכני רלוונטי למי שרוצה להתקין היום?

יש איזה מקום עם מידע מרוכז, אינפורמטיבי ולא biased?
 
נערך לאחרונה ב:
הי,

אני יכול להעיד את הדברים הבאים מניסיון של קצת יותר מ 3 שנים:

א. ייצור החשמל בפועל נמוך בכ 10 אחוז ממה שהוסבר לי ע"י איש המכירות.
ב. לא היו לי תקלות במהלך השנים. (טפו טפו)
ג. לא חווה ירידה משמעותית בייצור החשמל (טפו טפו)

יש לי מערכת של כ 50 מ"ר. ואני מייצר כ 9.5Mwh
חשמל בשנה. כלומר מחזיר את ההשקעה לאחר 10-11 שנים.

אלעד
 
כמה נקודות:
1. תחום הסולארי הוא תחום מאוד ריכוזי ורגולטורי הכדאיות או חוסר הכדאיות נובעות מהרגולציה שיש למדינה באותה נקודת זמן. אין כאן שום מימד של שוק חופשי. כמו כן העלויות גם כן משתנות לדוגמא בשנים האחרונות פאנלים סולארים נהיו סדר גודל יותר זולים מבעבר. (ולאחרונה עם כל הבעיות בשילוח ימי המחירים עולים שוב). כיוון שככה לדעתי לא נכון לכרוך יחד את כל הדיונים כיוון שדברים שנאמרו בעבר לא בהכרח עדיין רלוונטים להיום.

2. יש לי מערכת כבר כ9 חודשים, נכון לעכשיו הייצור הוא 8% מעל התחזית של Solar Edge. ביררתי לגבי זה עם חברים ותיקים יותר והם אומרים שחלק מהתשובה היא שיש השנה יותר שמש מהממוצע וזה מסביר בערך 5%. והחלק השני זו כנראה מערכת השטיפה שלי ששומרת על הפאנלים נקיים ולכן המודל שיחסית מזניח לכלוך על הפאנלים יוצא מדוייק על המערכת שלי. בכל מקרה, הרושם שלי הוא שהסימולציות של סולאר אדג' מאוד מדוייקות ואלה של האחרים הרבה פחות.

3. התשואה אכן יוצאת גבוהה בהשווה להשקעות סולידיות אחרות. אפשר גם 12% לאחר פחת אם יש לך גג מתאים. אם היה לי עוד גג הייתי בונה עליו עוד מערכת סולארית בלי למצמץ. המערכת שלי צפוייה לשלם על עצמה תוך 5.5-6 שנים. תחת הנחה של יציבות בתעריף החשמל.

4. מערכת שטיפה אוטומטית כנראה משתלמת מבחינת תשואה אלה אם אתה מנקה את הפאנלים בעצמך.

5. לדעתי כדאי לך ללכת על הרגולציה של מונה ייצור כי ייתכן ומחיר החשמל ירד אל מתחת ל48 אגורות שזה המחיר בו אתה מוכר חשמל לחח"י. יש דיבורים על פתיחת שוק החשמל לתחרות עם מונים חכמים, אבל מצד שני גם דיבורים על מס פחמן. אז השאלה לאיזה מהספקולציות אתה מאמין יותר. לצערי לא הלכתי באופן אישי על מונה ייצור - זו תובנה שהגיע לאורך זמן לאחר שהעמקתי קצת בתחום האנרגיה.
 
איזה מערכת שטיפה אוטומטית יש לך?
 
לדעתי כדאי לך ללכת על הרגולציה של מונה ייצור כי ייתכן ומחיר החשמל ירד אל מתחת ל48 אגורות שזה המחיר בו אתה מוכר חשמל לחח"י. יש דיבורים על פתיחת שוק החשמל לתחרות עם מונים חכמים, אבל מצד שני גם דיבורים על מס פחמן. אז השאלה לאיזה מהספקולציות אתה מאמין יותר. לצערי לא הלכתי באופן אישי על מונה ייצור - זו תובנה שהגיע לאורך זמן לאחר שהעמקתי קצת בתחום האנרגיה.
מה שכתבת זה סינית בשבילי. אפשר הסבר להדיוטות?

אני גם לא יודע לאיזה חברות לפנות בשביל לקבל הצעת מחיר ופרטים. כדאי לסולאראדג?
 
מה שכתבת זה סינית בשבילי. אפשר הסבר להדיוטות?

אני גם לא יודע לאיזה חברות לפנות בשביל לקבל הצעת מחיר ופרטים. כדאי לסולאראדג?

1. אני עשיתי עם וולטה סולאר, יש גם אנרפויינט, קדמה סולאר, גולן סולאר ועוד לא מעט חברות בתחום. בחרתי בוולטה בגלל שהנציג מכירות שלהם היה נראה הכי מקצועי. הוא לא אמר דברים רעים על המתחרים שלהם, והיה מנומס והגיוני ונהניתי לנהל איתו משא ומתן. הנציגים האחרים (למעט סולאראדג') הותירו עליי רושם סובייקטיבי פחות רציני.

לגבי סולאר אדג' יש להם מוצר אחר מכל שאר השוק, הם יכולים להקים לך מערכת רק ממוצרים שהם מפתחים בעצמם ולתת לך אחריות מאוד מורחבת על המערכת הזאת (אבל המחיר 20% יותר יקר נכון לתקופה שהקמתי מערכת). בהשוואה, כל החברות האחרות בגדול קונות פאנלים סינים מייצרנים גדולים והאחריות שאתה מקבל פחותה. לא בחרתי בסולאר אדג' כי החזר ההשקעה ארוך יותר בגלל מחיר הרכישה הגבוהה יותר. ומסקר שעשיתי עם מכרים שהקימו מערכות בעבר מדובר במערכות מאוד אמינות עם מיעוט של תקלות.

אם אתה רוצה אוכל לתת לך מספר של איש מכירות של וולטה שהוא לגמרי בסדר וכיף לעבוד איתו או לנהל משא ומתן. (בפרטי) או שאתה יכול בחיפוש גוגל למצוא לא מעט חברות. בגדול לפי החישובים שלי זו יכולה להיות השקעה מאוד משתלמת, הכי מוצלחת שיש היום. אבל בקטן זה תלוי בשטח הגג שלך במיקום שלך בארץ, בכיוון של הרעפים, במחירים הנוכחיים של מערכות כאלה. וכו'. אז שווה לברר מה יש לך ביד - כל חברה שמקימה מערכות כאלה תיתן לך הערכה בחינם של מה הם חושבים שאפשר להקים על הגג שלך.

2. @Benjamin W יש וודאות רגולטורית עבור מערכת סולארית קיימת נניח התעריף שלי ישאר 48 אגורות ל25 שנה ומי שהגיע כעשור לפניי כנראה קיבל 2 שקלים לקילווט שעה. אבל באותו זמן, התנאים להקמת מערכות חדשות משתנים כל הזמן. ולכן כשאתה קורא דיון על הנושא הדבר החשוב לוודא הוא שהוא עוד רלוונטי בגלל שקשה לעשות undo לדברים שאתה חושב שאתה יודע על התחום.

3. זה באמת משתלם, התחזיות שהחברות יתנו לך יחסית מדוייקות (לפחות סולאר אדג') אתה יכול לקחת את התחזית שלהם ולהשתמש בה גם אם קנית מערכת ממישהו אחר. ההבדלים מאוד קטנים.

4. יש לך שני סוגי רגולציה שאתה יכול לקבל היום. בשיטת מונה ייצור אתה מקבל 48 אגורות על כל קילווט שעה שהמערכת שלך מייצרת. בשיטה של מונה דו כיווני אתה צורך את החשמל של המערכת שלך בעצמך וחברת החשמל כלל לא יודעת על החשמל הזה ואתה מקבל 48 אגורות על עודפי החשמל שלך שאתה מזרים לרשת של חברת חשמל. אתה קונה חשמל (בעיקר בלילה) במחיר רגיל.

כשעשיתי את המערכת מחירי החשמל היו 52.5 אגורות לקילווט שעה ולכן הסידור השני היה נראה לי רווחי יותר כי חלק משמעותי מהחשמל הוא לשימוש עצמי. אבל בינתיים מחיר החשמל ירד כבר ל50.5 אגורות וייתכן וירד עוד בעתיד ובמקרה שירד מתחת ל48 אזי האסדרה של מונה דו כיווני תהפוך להיות נחותה לזו של מונה ייצור. מכיוון שכך אם הייתי מקימה מערכת כיום הייתי בוחרת באסדרה של מונה ייצור. (אבל ההבדלים לא ענקיים). יש לאחרונה גם דיבורים על מס "פחמן" שזה אומר למסות פעולות שפולטות פחמן כמו ייצור חשמל בגז או בפחם. אם זה יקרה כנראה שהתעריף של החשמל יעלה משמעותית -ואז דווקא מונה דו כיווני ייצא יותר טוב. בגדול הנטייה שלי לעבר מונה ייצור היא כי במקרה כזה הכדאיות של ההשקעה לא מושפעת לטוב או לרע משינויים בתעריף החשמל.

5. אחרי שתקים מערכת קח בחשבון פאנלים צריך לנקות - ולנקות עולה כסף אלה אם אתה מנקה בעצמך. (תלוי גג גיל ומוטיבציה). אם אתה לא מנקה בעצמך כדאי גם להתקין את המערכת שטיפה של RST לדעתי יש רק מוצר אחד כיום למערכות בתיות שנמכר בארץ. דיברתי עם מספר חברות שיש להן לכאורה מוצר אבל אף אחת לא הסכימה להתקין אצלי על הגג -הכי קרוב הסכימו לתת לי קיט להרכבה עצמאית אבל באמת שלא היינו מסתדרים עם זה. למרות שיכול להיות שדברים השתנו מאז שהקמתי את המערכת - זה נושא יחסית חדש בארץ. בכל מקרה להביא משהו לשטוף לך את הפאנלים זה כמה מאות שקלים איך שלא תסובב את זה, ופעמיים שלוש בשנה זה נוגס משמעותית מהתשואה של מערכת ביתית.

בכל מקרה בהצלחה ותרגיש חופשי לשאול שאלות.
 
המערכת שטיפה של RST
המערכת שלהם פועלת על מים בלבד, ללא ניקוי מכני. לא?

איך היא מתמודדת עם דברים יותר קשים מאבק כמו למשל לשלשת ציפורים?
 
@גילגה מאד מועיל, תודה!

אין לי בעיה לנקות לבד, אני גם ככה עולה כמה פעמים בשנה לנקות את הקולטנים של הדוד שמש, זה ממש קל אצלנו (זה היה אזור בניה כבדה מאז שנכנסו עם המון אבק. לאחרונה כבר אין בניה ליידנו אבל עדיין אחרי כמה חודשים מצתברת שכבה של אבק).
 
נראה לי 2 דברים שצריך לדעת בערכת שמתקינים ובנוגע ליעילות וליכולת ההחזר שלה:

1)הכיוון של הפאנלים על הגג - אם אני זוכר נכון, להספק מקסימלי עבור מדינה בקו אורך כמו ישראל הפאנלים צריכים להיות בזווית של 30 מעלות לכיוון דרום. במידה והפאנלים שיישבו על הגג לא ייפנו לכיוון הזה, הנצילות תפחת.
2)מספר הפאנלים - ככל שיהיו יותר פאנלים, המערכת תוכל לספק יותר הספק. ייתכן והגג הקיים יהיה over kill בנוגע לצריכת הספק ביתית, אך ייתכן גם שזה יהיה גורם מגביל. אם כבר העלו את SolarEdge, אחד היתרונות במערכת שלה היא שלא צריך שרשור של מחרוזות פאנלים באורכים שווים, אלא לפצל את המחרוזות למקטעים לווא דווקא שווים ובכך למקסם את ההספק במידה והגג מציב מגבלות. באופן כללי המערכת שלהם מצויינת.
גילוי נאות - עבדתי שם. כמתכנת. לא יודע אם ניתן להגיד שאני מהתחום :)
 
לא הבנתי מה עם הקרן? הרי באיזשהו שלב המערכת שובקת חיים? מתי? ואז הלכה קרן ההשקעה?
אתה צריך לחשב את התשואה תחת הנחת פחת של 4% בשנה זה דיי סדנדרטי.
 
המערכת שלהם פועלת על מים בלבד, ללא ניקוי מכני. לא?

איך היא מתמודדת עם דברים יותר קשים מאבק כמו למשל לשלשת ציפורים?
זה תלוי בשיפוע של הפאנלים, על 30 מעלות זה נשטף עם המים. אלה שיושבים בזוית יותר שטוחה השטיפה קצת פחות מוצלחת. עדיין הרוב יורד.
 
אני רק מוסיף את הפרמטרים על מנת שתוכל לעשות חישוב כלכלי למיטב ידיעתי:

1. על 8 מ"ר בערך אפשר להתקין 1 KW מערכת סולארית. הפאנלים מתייעלים כל הזמן. ככל שניתן להתקין יותר KW באותו שטח כך ההכנסות יהיו גדולות יותר.
2. 1 KW מערכת סולארית מייצר בשנה הראשונה (בהנחה שפונה לכיוון דרום, אין צל, וזווית בריאה) 1600 - 1700 קווט"ש.
3. כפי שכתבו על כל קווט"ש שמוכרים לחברת החשמל מקבלים 48 אג' לפי הרגולציה (עד מערכת של 15 KW, מ-15 KW ועד 100 KW מקבלים 41 אג' לקווט"ש מיוצר).
4. מדי שנה יש דגרגציה באיכות יצור החשמל של כ-0.5% (קרי אם שנה ראשונה 1 KW מייצר 1600 קווט"ש, שנה שניה הוא ייצר 0.995 * 1600)
5. 1 KW עולה ??? לא מכיר את הנתון בבתים קטנים. בהתאם להצעת המחיר שתקבל. צריך לוודא שכל הספקים מציעים עבור אותו הדבר (עדיף מערכת שלמה שעובדת כולל ממירים, מנוף במידת הצורך, חיבורי חשמל וכו') כדי שיהיה לך קל להשוות.
6. אפשר לעשות ביטוח.
7. יש הבדלים באיכות הממירים. חלק נותנים אחריות ל-25 שנה, וחלק לפחות.

לצורך הדוגמא - גג של 160 מ"ר. אתה יכול להתקין 20 KW (בהתאם לחישוב 160 חלקי 8).
וכל 1 KW מייצר 1600 קווט"ש.
תזרים:
לגבי עלות ראשונית - בהתאם להצעת המחיר.
עלות אחזקה - אם מנקה לבד אז 0, אחרת צריך הצעת מחיר. לא יודע כמה עולה לבתים קטנים.

מבחינת הכנסות (בש"ח) -
שנה ראשונה - 1600 *15 *0.48 + 1600 * 5 *0.41 = 14,800 ש"ח.
שנה שניה - 1600 * 0.995 * 15 *0.48 + 1600 *0.995 * 5 * 0.41 = .....
וכן הלאה.

התעריף מובטח ל-25 שנה. לא צמוד למדד.
 
אני רק מוסיף את הפרמטרים על מנת שתוכל לעשות חישוב כלכלי למיטב ידיעתי:

1. על 8 מ"ר בערך אפשר להתקין 1 KW מערכת סולארית. הפאנלים מתייעלים כל הזמן. ככל שניתן להתקין יותר KW באותו שטח כך ההכנסות יהיו גדולות יותר.
2. 1 KW מערכת סולארית מייצר בשנה הראשונה (בהנחה שפונה לכיוון דרום, אין צל, וזווית בריאה) 1600 - 1700 קווט"ש.
3. כפי שכתבו על כל קווט"ש שמוכרים לחברת החשמל מקבלים 48 אג' לפי הרגולציה (עד מערכת של 15 KW, מ-15 KW ועד 100 KW מקבלים 41 אג' לקווט"ש מיוצר).
4. מדי שנה יש דגרגציה באיכות יצור החשמל של כ-0.5% (קרי אם שנה ראשונה 1 KW מייצר 1600 קווט"ש, שנה שניה הוא ייצר 0.995 * 1600)
5. 1 KW עולה ??? לא מכיר את הנתון בבתים קטנים. בהתאם להצעת המחיר שתקבל. צריך לוודא שכל הספקים מציעים עבור אותו הדבר (עדיף מערכת שלמה שעובדת כולל ממירים, מנוף במידת הצורך, חיבורי חשמל וכו') כדי שיהיה לך קל להשוות.
6. אפשר לעשות ביטוח.
7. יש הבדלים באיכות הממירים. חלק נותנים אחריות ל-25 שנה, וחלק לפחות.

לצורך הדוגמא - גג של 160 מ"ר. אתה יכול להתקין 20 KW (בהתאם לחישוב 160 חלקי 8).
וכל 1 KW מייצר 1600 קווט"ש.
תזרים:
לגבי עלות ראשונית - בהתאם להצעת המחיר.
עלות אחזקה - אם מנקה לבד אז 0, אחרת צריך הצעת מחיר. לא יודע כמה עולה לבתים קטנים.

מבחינת הכנסות (בש"ח) -
שנה ראשונה - 1600 *15 *0.48 + 1600 * 5 *0.41 = 14,800 ש"ח.
שנה שניה - 1600 * 0.995 * 15 *0.48 + 1600 *0.995 * 5 * 0.41 = .....
וכן הלאה.

התעריף מובטח ל-25 שנה. לא צמוד למדד.

החישוב שלך לא נכון עבור מערכת סולארית ביתית. ממירים כיום כל החברות (נכון ללפני שנה) עובדות עם סולאראדג'. זה אותו ממיר ובמערכת ביתית הוא יהיה לכל היותר 15 קילווט שעה.
הרגולציה נקבעת לפי גודל הממיר ולא לפי כושר הייצור של הפאנלים המותקנים על הגג. בפועל במערכות ביתיות נהוג להתקין פאנלים בכושר ייצור גבוהה יותר מהממיר שכן הכיוונים לא תמיד אידיאלים, והפאנלים צפויים להניב 100% תפוקה חלק מיזערי מהזמן. היחס בין כושר הייצור של הפאנלים לבין גודל הממיר נקרא יחס העמסה - וכיום מותר להגיע ל150% יחס העמסה כלומר מערכת מקסימלית של 22.5 קלווט שעה. בשכונה שלי לדוגמא יש מערכת של 15.6 (יחס העמסה של קרוב ל100%) את שלי של 18.6, ולאחד השכנים יש אפילו 20.25 עם יחס העמסה גבוהה יותר. לכולם יש את אותו ממיר של 15 ומקבלים את אותם 48 אגורות לקילווט שעה.

אז:
1. כל הייצור ימכר ב48 אגורות במערכת ביתית. (אם יש לך גג שנכנס עליו 100 קילווט של פאנלים זה משהו אחר אבל זה כבר מבנה גדול מאוד).
2. החישוב back of the envelope שאתה מציע הוא עובד ליחס העמסה נמוך אבל ככל שמתקרבים ליחס העמסה מקסימלי יש תועלת שולית פוחתת כי קצב ההמרה המקסימלי ממתח ישיר למתח חליפי בכל רגע נתון הוא 15 קילווט שעה. אבל אל חשש לגבי הסוגייה הזאת כי לכל החברות יש מודלים סבירים לחיזוי ההכנסות ממערכת סולארית ומקבלים הערכה יחסית מדוייקת.
 
נערך לאחרונה ב:
בשיטה של מונה דו כיווני אתה צורך את החשמל של המערכת שלך בעצמך וחברת החשמל כלל לא יודעת על החשמל הזה ואתה מקבל 48 אגורות על עודפי החשמל שלך שאתה מזרים לרשת של חברת חשמל. אתה קונה חשמל (בעיקר בלילה) במחיר רגיל.
לא עדיף לבחור בסידור הזה עם שילוב של מונה תעו״ז ?
בלילה נקנה חשמל ממש בזול, ביום נצרוך את הייצור העצמי ונמכור את העודף.
 
@גילגה ושאר בעלי מערכות - אם יש לכם מונה דו-כיווני, איזה אחוז מצריכת החשמל הביתית שלכם אתם צורכים מהפאנלים לעומת מחברת החשמל?
 
החישוב שלך לא נכון עבור מערכת סולארית ביתית. ממירים כיום כל החברות (נכון ללפני שנה) עובדות עם סולאראדג'. זה אותו ממיר ובמערכת ביתית הוא יהיה לכל היותר 15 קילווט שעה.
הרגולציה נקבעת לפי גודל הממיר ולא לפי כושר הייצור של הפאנלים המותקנים על הגג. בפועל במערכות ביתיות נהוג להתקין פאנלים בכושר ייצור גבוהה יותר מהממיר שכן הכיוונים לא תמיד אידיאלים, והפאנלים צפויים להניב 100% תפוקה חלק מיזערי מהזמן. היחס בין כושר הייצור של הפאנלים לבין גודל הממיר נקרא יחס העמסה - וכיום מותר להגיע ל150% יחס העמסה כלומר מערכת מקסימלית של 22.5 קלווט שעה. בשכונה שלי לדוגמא יש מערכת של 15.6 (יחס העמסה של קרוב ל100%) את שלי של 18.6, ולאחד השכנים יש אפילו 20.25 עם יחס העמסה גבוהה יותר. לכולם יש את אותו ממיר של 15 ומקבלים את אותם 48 אגורות לקילווט שעה.
למה מתקינים רק ממיר של 15 קווט?
*עריכה - לכחר חשיבה, אני מניח שהיה רלוונטי כשהיית נכנס לקטגוריית תעריף קשיחה. היום התעריף הוא דיפרנציאלי שולי, אז אם אין מגבלה טכנית, אני מניח שמבחינה כלכלית לא משתלם להכניס תקרה של 15 קווט.
 
נערך לאחרונה ב:
מה סדר גודל עלות של של מערכת 1kw?
לפני שנה בדקתי והגעתי למסקנה שמערכת של פחות מ2-3 kw זה פשוט לא משתלם.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר השקעה במערכת סולארית שוק ההון 8
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 2
ג השקעה במינוף - בדיקת שפיות שוק ההון 22
S אפיק השקעה ראשוני לצעירה עם משכורת נמוכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
G השקעה מחו״ל שוק ההון 5
אור כחול אלטרנטיבות השקעה לפיקדון בנקאי שוק ההון 7
צ השקעה במדד - הגיוני? שוק ההון 19
E 500 אש״ח אפשרויות השקעה? שוק ההון 20
ס השקעה ב-SCHG בעקבות הפוסט על השקעות לילד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
O השקעה פאסיבית לאזרחים אמריקאים שוק ההון 5
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
T משכנתא או השקעה נדל"ן 5
S השקעה בסיכון גבוה שוק ההון 55
S השקעה דרך אפליקציית בלינק שוק ההון 2
M העברת השקעה מכספית ל? שוק ההון 5
I השקעה בקרנות מנוטרלות מט"ח שוק ההון 3
Z חשבון השקעה לאחר נישואין שוק ההון 0
T להגדיל משכנתה בשביל השקעה שוק ההון 2
A השקעה לטווח בינוני שוק ההון 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
Y השקעה של 350000 למשך שנתיים וחצי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
G השקעה בחברה עם רכיב אג"חי השקעות אלטרנטיביות 5
P הסתמכות על השקעה במדדים - לבנות על תיק ההשקעות לעתיד. פוסטים מאיכות נמוכה 5
D חוות דעת על השקעה ל 10 שנים שוק ההון 2
S השקעה באג"ח ישראלי דרך ברוקר זר שוק ההון 1
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 14
A איך להקל על יורשים בהוצאת כספים מחשבונות השקעה אמריקאיים של אזרח אמריקאי שנפטר שוק ההון 188
B פדיון תיק השקעה ומעבר לברוקר זר לאור המלחמה- סיכון או השקעה? שוק ההון 10
A השקעה באג"ח שוק ההון 3
O השקעה בבורסה תא שוק ההון 0
א השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 2
א השקעה בדירה להשכרה נדל"ן 8
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 35
O השקעה 4-6 שנים שוק ההון 16
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
חושב בגדול השקעה במכסות לגידול עופות השקעות אלטרנטיביות 20
O השקעה דולרית לשנה לפני תשלום שקלי שוק ההון 6
G השקעה בבורסה הישראלית בימים אלה שוק ההון 6
H לגבי השקעה בSocial House בצפון אנגליה נדל"ן 0
עידו ג אפיק השקעה פטור ממס למובטל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 42
נ התייעצות - השקעה בצומת אונו במחיר פרסיל נדל"ן 35
I השקעה לטווח רחוק אינפלציה ומיסוי ריאלי שקל/דולר שוק ההון 20
U השקעה חוזרת של דיבידנדים שוק ההון 9
L השקעה ב-S&P 500 דרך פפר אינווסט שוק ההון 30
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
א השקעה ב S&P ממונף - לטווח הארוך - מבוסס מחקרים שוק ההון 22
P השקעה בקרנות שנסחרות בארץ בIB שוק ההון 17
M השקעה בסנופי דרך פפר. שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה