• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בחירת מודל פרישה: מודל הU לעומת הקצאה קבועה של X%

אני מתחיל לחבב את פייתון כדרך לענות על שאלות כדאיות. תראה את השרשור הזה:
https://www.hasolidit.com/kehila/th...-קרן-השתלמות-או-חשבון-רגיל.19639/#post-443531

נראה שאתה צודק, ועדיף למשוך מהקה"ש - מספיק שהמס רווח הון בפועל (במשיכה המאוחרת יותר) הוא 20% וההבדל כבר נהיה אפסי. וככל שהוא יורד הייתרון למשיכה מקה"ש קודם עולה.
 
מה זה השמות משתנים האלה. מה זה הwhitespace הלא אחיד. תודה רבה, אבל אנחנו נמשיך עם מועמדים אחרים. נשמור את קו"ח שלך.
LOL :).
מבטיח לך שבעבודה אמיתית\רעיונות עבודה אני רושם קוד יותר טוב מהספגטי הזה.

בכל מקרה, כתבתי הכל מחדש הפעם OO בקטנה וזה עזר לי לא להתבלבל בחישובים (אני מקווה).
אשמח לcode review נוסף, מקווה שהפעם קלעתי :).
הפעם פשוט רשמתי בסוף הריצה מה אחוז המשיכה הממוצע לאורך שנות התיק כולל מיסוי, בתכלס זה מה שחשוב לדעת.

אם לא היו לי שוב טעויות, אז המצב יותר פאסימי ממה שחשבתי, יוצא שעבור התנאים שציינתי קודם עם 2.5M התחלתי צריך למשוך 89282 ש"ח בממוצע לשנה שזה כ3.357% משיכה (עבור 3% נטו ל60 שנה)...ועוד יש סיכוי שיעלו את מס רווחי ההון...אבל מצד שני אני מתעלם כאמור מנ"ז ומדרגות מס בגיל מאוחר יותר.

שמתי בהערה גם 'הכנה' להתייחסות להקלות מס, בנתיים בהערה התייחסתי ל2.25 נ"ז לא מנוצלות מתחת לגיל 60 (כ6000 ש"ח זיכוי ממיסוי). זה לא ממש עזר כשבדקתי את זה, אבל כאמור בגיל 60+ יש מדרגות מס נמוכות, מקווה שזה מוריד את הממוצע בצורה משמעותית יותר.

נ.ב. בנתיים גם המשיכה היא של חלקי יח', מה שלא תופס בקרנות שלנו, מניח שבהתייחסות למכירה של יח' שלמות בלבד המיסוי יהיה טיפה גבוה יותר, אתייחס לזה בהמשך

לינק:
tax app v2
בהנחה שאתה יכול למכור שלא בFIFO
נשמע שכשאין הטבות מס משמעותיות זה דיי חשוב. נראה לך שבארץ סוף סוף יתנו לזה מענה מתישהו בקרוב?

כן? עדיין יש דרכים לנצל את ההורים לזה ואנשים לא עושים זאת
אני כן מנצל את זה, חלק מהיח' אצל ההורים שלי למטרה זו. שאגב גם אמור להוריד המון מעול המיסוי בחישוב של המיני תוכנית שעשיתי (אבל מעדיף תמיד להתחייס למקרה הגרוע בו אני מנצל רק את הנ"ז שלי).

קופת גמל כן נותנת פטורים ממס רווח הון בירושה: אפשר למשוך אותה מייד ולא לשלם מס.
לפי מה שאני זוכר, הפטור הוא רק ל3 חודשים מרגע הפטירה ורק על רווחים קיימים ובנוסף רק אם חלילה נפטרים לפני גיל 75, אח"כ זה 15% נומינאלי על כל רווח חדש (לא סגור על כל התנאים לפטור על כספים קיימים, אשמח לתיקון אם טעיתי).

לא יודע עד כמה זה כדאי בהתחשב בזה שיש דמי ניהול + לא יודע אם אפשר לנצל נ"ז אל מול הרווחים + לדעתי עדיף למבוגרים למשוך ולהשקיע בלי דמי ניהול בחשבון הממוסה וכאמור להשתמש בנ"ז שיש להם (כאמור לכספים שלא רוצים מהם קצבה).

נראה לי שזה חל גם על כספים לקצבה מזכה - אז יש כאן פטור מס משמעותי מאוד.
תוכל להרחיב?

Around age 80, if you're still alive, it is important to consider using part (but not all) of your remaining portfolio to buy an inflation-indexed Single Premium Immediate Annuity (SPIA), so that total non-portfolio income (including Social Security, pension, and other lifelong income) is sufficient to live comfortably, independently of future portfolio withdrawals. This aims to reduce the financial risks associated with living past age 100.
מעניין אני אתסכל, אגב גם בliving off your money הוא מדבר על VPW, האם ההתייחסות שמה דומה? אני שוקל להשיג את הספר כי כן מעניין אותי לקרוא על מה שהוא אומר על משיכה כזו וגם על איך לקבוע את אחוז ההקצאה הראשוני של התיק, ובכלל על איך בכלל לקבוע את אחוז המשיכה שלך. מצאתי כמה פוסטים בboggleheads שמדברים על הספר אבל קשה לדוג שמה בדיוק את הדברים האלו.

לפי האינטרנט, בתוחלת, יהיה לך רק עוד 3 שנים למשוך מהתיק
אתה מתכוון שבמצב סעודי יש בתוחלת 3 שנים לחיות? זה לא תמיד ככה מן הסתם...וצריך להתחשב במצב של 10 שנים בערך, במיוחד עם עליית תוחלת החיים (שתחזור לעלות אחרי הקורונה :) ).

לדעתי זה טיעון טפשי ביותר.
היה שם חישוב של כמה כסף "יישאר" אבל זה לא השיקול הנכון לקחת. מה שחשוב לנו זה ביטחון במשיכה.
לא בהכרח טיפשי, בתאוריה אם יש לך מספיק כסף + רזרבות והכנסה יפה מקצבאות אחרות אז עדיף להשים ב100% מניות גם את הכסף שנועד למקרי חירום (כי יש לך מקורות אחרים בנוסף אליו גם אם הוא יחתך עכשיו ב50%) וככה גם הירושה שלך תהיה גדולה בהרבה בסיכוי גדול מאשר עם פנסיה\ביטוח מנהלים. אבל זה לא מתאים מן הסתם לקשישים, במיוחד כשהם לא מכירים לעומק את התאוריה של כלל ה400 וכו'.
זה ביטוח, וחברת הביטוח תמיד מרוויחה בתוחלת (כמו מעין קזינו)
אם הסכום מהוון לתשלום חד פעמי, התשלום הוא לא סכום הקצבה כפול 240 (פחות מספר הקצבאות ששולמו) - יש מקדם המרה שמכיל בתוכו את הריבית הזאת (או אפילו יותר),
בפנסיה תקבל תשלום מהוון חד פעמי, בביטוח מנהלים היורשים מקבלים את שארית הקצבאות. אני זוכר שראיתי משהו לגביי מה שאתה אומר. אתה בעצם טוען שהסכום החד פעמי שישולם יחושב לפי מקדם המרה גבוהה יותר מזה שניתן בהמרה לקצבה כך שתקבל פחות כסף מהקרן שהפקדת?.
נניח במקרה של הורי, יש אפשרות רק ל120 קצבאות מובטחות והמקדם הוא בערך 150, זה אומר שגם לפי החישוב הראשוני הזה היורשים יקבלו פחות מהקרן...אז בעצם אתה אומר שבפועל, הסכום שיתקבל יהיה אפילו נמוך יותר מזה?
וגם את דמי הניהול אני חושב?
כל המקדמים משוקללים עם דמי הניהול
הפנסיה היא קצבה ברמת בטחון גבוהה תמורת העובדה שלא תוריש את הכספים.
העניין הוא שיש את רמת הבטחון הזו גם בלי קצבה...פשוט בגלל שלא רוצים לסכן את הכסף הזה, חשבתי על קצבה במקום פק"מ כך שיהיה אפשר להשקיע את הכסף בלי הפחד לאבד 50% ממנו. בקיצור, הפחד מסיכון הכסף הוא יותר פסיכולוגי מאשר אמיתי...מניח שקצבת פנסיה זה כנראה לא הפתרון כאן, כי היא באמת מתאימה למי שמפחד שהכסף לא יספיק לו.
נדמה לי שתארת תכנית בו הכסף ישב בקופ"ג ויהפוך לקצבה אם צריך
לא, זה כסף אחר שבכלל לא מושקע, משכנו את הכספים שהיו בקופ"ג כדי להשקיע בלי דמי ניהול בתיק פרטי. השארנו סכום נמוך כדי לשמור את הותק בקופ"ג עד שנברר אם כדאי לעשות איתה משהו. (אחרי חפירות רבות נראה שאין טעם להשאיר אותה, אבל אשקול יעוץ יועץ פנסיוני)
ברצינות לגמרי, קח ייעוץ פרטני חד פעמי של יועץ פרישה עצמאי. זה נשמע כמו בדיוק הנושא לדבר כזה.
אין לי בעיה לשלם ליועץ מקצועי ואמין כמה שצריך, השאלה אם הוא יוכל להגיד אם כדאי להשקיע את הכסף במדדים רחבים במקום לקבל קצבה בהנתן כל הפרופיל הפיננסי והביטוחי המלא? מקצועי ככל שיהיה, לא בטוח שהוא מכיר את כלל ה400 :).
למרות שאני חושב שאני יודע את התשובה, במקרה הספציפי של הוריי אני מעדיף לקבל "חותמת" מאיש מקצוע (ברגיל אני סומך רק על עצמי ועל הידע שאני רוכש לבד בנושאים פיננסיים, אבל כאן מדובר על נושא רגיש בנוסף לכל מיני אופציות פנסיוניות מורכבות).

כמ כן, האם יש הבדל בין יועץ פרישה ליועץ פנסיוני?.
קצת קשור: התחלתי להקשיב, היום, לראיון עם ג'ון בוגל.
קראתי על זה לא מזמן, בהחלט נשמע הגיוני.

נראה שאתה צודק, ועדיף למשוך מהקה"ש - מספיק שהמס רווח הון בפועל (במשיכה המאוחרת יותר) הוא 20% וההבדל כבר נהיה אפסי. וככל שהוא יורד הייתרון למשיכה מקה"ש קודם עולה.
ידעתי שאני יכול לסמוך על האינטואיציה שלי :). עכשיו רק נשאר לזכור בעתיד למשוך מהקה"ש כך שתגמר לקראת גיל 60.
 
נערך לאחרונה ב:
LOL :).
מבטיח לך שבעבודה אמיתית\רעיונות עבודה אני רושם קוד יותר טוב מהספגטי הזה.

בכל מקרה, כתבתי הכל מחדש הפעם OO בקטנה וזה עזר לי לא להתבלבל בחישובים (אני מקווה).
אשמח לcode review נוסף, מקווה שהפעם קלעתי :).
יפה!
כלומר, הwhitespace עדיין די זוועה, אבל יותר טוב :)
ויותר קל להבין מה קורה.
התכונה של unitWholeValue מיותרת. או gains. ממילא מחשבים אחד מהשני. אהבתי את המבנה, שבו מנייה עוקבת אחרי מחיר הבסיס שלה. או התיק עוקב אחרי מספר המניות שבו. same same

הפעם פשוט רשמתי בסוף הריצה מה אחוז המשיכה הממוצע לאורך שנות התיק כולל מיסוי, בתכלס זה מה שחשוב לדעת.
אני עדיין לא מבין למה. קיבלתי שהמס הממוצע הוא 16%
במשיכה האחרונה המס הוא 22.6% - המנייה האחרונה להימכר היא 90% רווח הון בערך

אם לא היו לי שוב טעויות, אז המצב יותר פאסימי ממה שחשבתי, יוצא שעבור התנאים שציינתי קודם עם 2.5M התחלתי צריך למשוך 89282 ש"ח בממוצע לשנה שזה כ3.357% משיכה (עבור 3% נטו ל60 שנה)...אבל מצד שני אני מתעלם כאמור מנ"ז ומדרגות מס בגיל מאוחר יותר.
אה, הבנתי - מהמס הממוצע אתה מחשב משיכה ברוטו ממוצעת. חוץ מהנחות פסימיות על רמת המס אתה לוקח כאן הנחות פסימיות על החלוקה שלו לפי שנים - המס גבוה יותר מהממוצע בשנים מאוחרות, אבל זה מעין דחיית מס. המס ב10 משיכות הראשונות קטן מ10%. הוא מגיע לממוצע רק אחרי 25 שנה. זה הרבה זמן בו המשיכה ברוטו תהיה מתחת להנחות הפסימיות שלך והתיק יקבל יותר "מרחב נשימה" לגדול בו.

שמתי בהערה גם 'הכנה' להתייחסות להקלות מס, בנתיים בהערה התייחסתי ל2.25 נ"ז לא מנוצלות מתחת לגיל 60 (כ6000 ש"ח זיכוי ממיסוי). זה לא ממש עזר כשבדקתי את זה, אבל כאמור בגיל 60+ יש מדרגות מס נמוכות, מקווה שזה מוריד את הממוצע בצורה משמעותית יותר.
הקוד בהערה מוריד מהמס 6א', אבל לא מתקן את הנזק לתיק. אולי זה כן משנה?
למה אתה אומר שזה לא עזר? המס הממוצע ירד ל11.5%
(הקוד עכשיו)

אני אנסה לתקן את הנזק לתיק מעודף המס - צריך להתחשב ב6א כשמוכרים ולא למכור יותר מדי
יצא לי הבדל: עכשיו המס 10%. איך זה קרה? בחישוב שלך, בשנה האחרונה מוכרים 96א (כדי לקבל 75 נטו) ומקבלים חזרה 6 אז ספרת את זה כמשיכה של 90א
בחישוב שלי מוכרים רק 89א כי אחרי הזיכוי מס זה מספיק כדי לקבל 75 נטו
כלומר בחישוב שלך אתה מתיחס ל6א כאילו קיבלת אותו חזרה אחרי המשיכה - משכת יותר מדי וקיבלת חזרה החזר, אבל לא סופר אותו כהכנסה. כלומר אצלך בשנה האחרונה ההכנסה נטו היא 81.

הקוד עכשיו

(עשיתי חישוב פסימי של המשיכה עם זיכוי מס, כי נהיה לי מסובך. אתה מוזמן למצוא דרך מדויקת יותר לחשב כמה יחידות למכור כל שנה)

נשמע שכשאין הטבות מס משמעותיות זה דיי חשוב. נראה לך שבארץ סוף סוף יתנו לזה מענה מתישהו בקרוב?
אני בספק.
אבל גם כתבתי אחר כך שזה לא ממש עוזר - נניח והיית יכול לייצר מגן מס, מול מה היית מקזז אותו? מול מכירה של אותו נייר בשנה מאוחרת יותר. לא השגת בזה כלום
(קניתי ב100. מכרתי ב90 ויצרתי "מגן מס". אחרי זה מכרתי ב110. אני משלם מס על רווח של 20 פחות מגן של 10 = 10, בדיוק כמו מישהו שקנה ב100)

אני כן מנצל את זה, חלק מהיח' אצל ההורים שלי למטרה זו. שאגב גם אמור להוריד המון מעול המיסוי בחישוב של המיני תוכנית שעשיתי (אבל מעדיף תמיד להתחייס למקרה הגרוע בו אני מנצל רק את הנ"ז שלי).
בזה אתה שונה מרוב המשקיעים, אני חושב. בתיאוריה אתה יכול לתת להם כסף שיפקידו בקופ"ג...
לי זה נשמע בעייתי - במקרה של ירושה - אם יש עוד יורשים - הם אמורים להוריש רק לך את הנכסים שנתת להם. אז זה בעצם לא הייתה מתנה (וזה הוכרז כמתנה כשלא שולם על זה מס בהעברה). אני לא מבין בדברים האלה *בכלל*, אבל לי זה נשמע כמו סוג הדברים שמרגיזים את פקיד השומה אם הוא יודע עליהם.


לפי מה שאני זוכר, הפטור הוא רק ל3 חודשים מרגע הפטירה ורק על רווחים קיימים ובנוסף רק אם חלילה נפטרים לפני גיל 75, אח"כ זה 15% נומינאלי על כל רווח חדש (לא סגור על כל התנאים לפטור על כספים קיימים, אשמח לתיקון אם טעיתי).
אתה לא צריך יותר מזה - פטור על רווחים קיימים זה כמו להגיד למכור למזומן בלי לשלם מס רווח הון. המחיר בסיס מתעדכן להיות המחיר במועד הירושה - זה כאילו המוריש מכר הכל ולא שילם מס, ואז אתה מפקיד את הכסף.
ואפשר גם להנזיל אותו, אז למה לא (אנחנו לא צריכים טובות של קופת גמל, now do we)
אה, אתה צודק לגבי גיל 75. כספים שהופקדו לקופ"ג בעצם נשארים באותו מצב - גם המוריש היה יכול למשוך אותם עם 15% מס נומינלי.

לא יודע עד כמה זה כדאי בהתחשב בזה שיש דמי ניהול + לא יודע אם אפשר לנצל נ"ז אל מול הרווחים + לדעתי עדיף למבוגרים למשוך ולהשקיע בלי דמי ניהול בחשבון הממוסה וכאמור להשתמש בנ"ז שיש להם (כאמור לכספים שלא רוצים מהם קצבה).
מסכים.

תוכל להרחיב?
(כספי קצבה מזכה). אם הבנתי נכון, ה15% מס חל על תיקון 190 - כספים שאתה מפקיד לקופ"ג אחרי מס. יכולים להיות בקופה כספים שהופקדו ע"י מעסיק וע"י עובד מהברוטו - כספים שלא שילמו מס הכנסה בהפקדה. אם היית מושך אותם כקצבה, הם היו משלמים מס הכנסה "רגיל" - יש עליו פטורים, יש עליו מדרגות, אבל מעל סכום מסוים זה נהיה מס גבוה כמו כל מס הכנסה. אבל ב3 חודשים אחרי הפטירה הכספים האלה פטורים ממס לחלוטין.


מעניין אני אתסכל, אגב גם בliving off your money הוא מדבר על VPW, האם ההתייחסות שמה דומה? אני שוקל להשיג את הספר כי כן מעניין אותי לקרוא על מה שהוא אומר על משיכה כזו וגם על איך לקבוע את אחוז ההקצאה הראשוני של התיק, ובכלל על איך בכלל לקבוע את אחוז המשיכה שלך. מצאתי כמה פוסטים בboggleheads שמדברים על הספר אבל קשה לדוג שמה בדיוק את הדברים האלו.
עדיין לא קראתי את הספר. הוא בהחלט נשמע שווה קריאה

אתה מתכוון שבמצב סעודי יש בתוחלת 3 שנים לחיות? זה לא תמיד ככה מן הסתם...וצריך להתחשב במצב של 10 שנים בערך, במיוחד עם עליית תוחלת החיים (שתחזור לעלות אחרי הקורונה :) ).
מה קשור עליית תוחלת החיים? מצב סיעודי נגרם מסיבות שגורמות למוות, ויוצר סיבות שגורמות למוות. הדוגמאות שראיתי (באתרים של אנשים שמנסים להפחיד אותך לקנות ביטוח סיעודי) של אנשים שהיו סיעודיים הרבה זמן היו של אנשים בריאים שעברו תאונה או אירוע מוחי או משהו.
צריך לתכנן ליותר מ3 שנים - זו התוחלת. אבל 10 נשמע לי הרבה.

לא בהכרח טיפשי, בתאוריה אם יש לך מספיק כסף + רזרבות והכנסה יפה מקצבאות אחרות אז עדיף להשים ב100% מניות גם את הכסף שנועד למקרי חירום (כי יש לך מקורות אחרים בנוסף אליו גם אם הוא יחתך עכשיו ב50%) וככה גם הירושה שלך תהיה גדולה בהרבה בסיכוי גדול מאשר עם פנסיה\ביטוח מנהלים. אבל זה לא מתאים מן הסתם לקשישים, במיוחד כשהם לא מכירים לעומק את התאוריה של כלל ה400 וכו'.
אם אתה יכול לחיות מ1.5% מהתיק, אל תמכור אף פעם כלום ותחיה רק מדיבידנדים. מן הסתם זה לא הנושא. מי שצריך למשוך 3% ומעלה, יכול לקבל בטחון גבוה יותר (ובתוחלת ירושה נמוכה יותר) ע"י קניית אנונה.

בפנסיה תקבל תשלום מהוון חד פעמי, בביטוח מנהלים היורשים מקבלים את שארית הקצבאות. אני זוכר שראיתי משהו לגביי מה שאתה אומר. אתה בעצם טוען שהסכום החד פעמי שישולם יחושב לפי מקדם המרה גבוהה יותר מזה שניתן בהמרה לקצבה כך שתקבל פחות כסף מהקרן שהפקדת?.
הסכום החד פעמי מהוון - כלומר המקדם היה 240, יש 200 קצבאות לשלם - לוקחים 200*קצבה (200*צבירה חלקי 240) ומכפילים ב"מקדם היוון" שזה מספר שקטן מ1.
אם הבנתי נכון, המקדם מכיל בתוכו את הריבית שהקרן ציפתה לקבל כדי לעמוד בתשלומים האלה - כלומר אם היא 4%, אתה יכול לקחת את הסכום שקיבלת, לשים אותו במכשיר שנותן 4% תשואה מובטחת (בהצלחה עם למצוא אחד כזה) ולמשוך קצבה (צבירה חלקי 240) 200 פעם לפני שנגמר הכסף. אם זה באמת המספרים, הסכום החד פעמי יכול להיות חצי מהצבירה (נסה להוון 4% על פני 20 שנה ותראה מה יקרה).
אם הריבית בהיוון היא 2%, לא נגרם לך נזק רציני - היה כסף שכלוא בקרן שמשלמת קצבה, קיבלת סכום ממנו אפשר פחות או יותר לייצר אותה קצבה (בהנחה של 200 תשלומים). זה נראה, נומינלית, כאילו קיבלת רק 70% מהצבירה, אבל זה הערך היום של 200 קצבאות על פני 200 חודש. ה30% נשארו אצל הקרן - אם המוריש היה נשאר בחיים, היא הייתה צריכה את ה30% האלה כדי לשלם קצבאות בעוד 200+ חודש. כולל קצבאות של אנשים אחרים שהיה להם את החוצפה לחיות יותר מדי זמן.
מצטער על הכמות של הומור שחור, זה בא עם הטריטוריה.

נניח במקרה של הורי, יש אפשרות רק ל120 קצבאות מובטחות והמקדם הוא בערך 150, זה אומר שגם לפי החישוב הראשוני הזה היורשים יקבלו פחות מהקרן...אז בעצם אתה אומר שבפועל, הסכום שיתקבל יהיה אפילו נמוך יותר מזה?
ראיתי פעם תיאור מפורט של דרך החישוב וזה היה המסקנה שקיבלתי ממנו (שבהבטחת קצבאות התוצאה אפילו נמוכה יותר מהקצבה המקורית). לא היה לי כח ללכת לחפש אותו שוב (ולא זוכר אם זה היה בפנסיה או ביטוח מנהלים - אני מנחש שביטוח מנהלים).
אני לא יודע איך זה עובד במספרים נמוכים כאלה - אולי פרק הזמן קצר מדי למנגנון ריבית דריבית בטווח כזה. תוחלת החיים הכוללת שלך עולה עם הגיל - לכל אדם, הסבירות שהוא יחיה עד גיל 100 נמוכה מאוד. אבל היא הרבה יותר גבוהה למי שכבר הצליח להגיע לגיל 80. חברת הביטוח מנסה להגן על עצמה מאנשים בריאים מדי

כל המקדמים משוקללים עם דמי הניהול
אז החברה תמיד מרוויחה את שלה, לא משנה מה קורה.

העניין הוא שיש את רמת הבטחון הזו גם בלי קצבה...פשוט בגלל שלא רוצים לסכן את הכסף הזה, חשבתי על קצבה במקום פק"מ כך שיהיה אפשר להשקיע את הכסף בלי הפחד לאבד 50% ממנו. בקיצור, הפחד מסיכון הכסף הוא יותר פסיכולוגי מאשר אמיתי...מניח שקצבת פנסיה זה כנראה לא הפתרון כאן, כי היא באמת מתאימה למי שמפחד שהכסף לא יספיק לו.
אה, הבנתי. אם הכסף מגיע בקצבה, והקצבה בטוח תמשיך להגיע, כל הקצבה שכבר הגיעה היא כסף שלא יהיה צריך ואפשר להשקיע אותו.
אם פנסיה מבטיחה לך לקבל חזרה את רוב הכסף, בצורה כזאת או אחרת, זה צורה מאוד לא יעילה להשקיע אבל אולי יותר טוב מפק"מ.
עדיף כמובן לטפל בפחד הפסיכולוגי :) אפשר, נניח, להשקיע יותר ויותר מהכסף כל שנה?
כמה שנים בפק"מ זה לא כל כך נורא, בטווח הארוך - אנחנו נותנים לרוב הכסף שאנחנו משקיעים להישאר אצל המעסיק (בצורת משכורת שלא שילמו לנו עדיין), פחות או יותר צמודה למדד, במשך עשורים והתוצאה עדיין בסדר גמור. נסיונות לתקן את העיוות הזה הם חומר קריאה מרתק D:

לא, זה כסף אחר שבכלל לא מושקע, משכנו את הכספים שהיו בקופ"ג כדי להשקיע בלי דמי ניהול בתיק פרטי. השארנו סכום נמוך כדי לשמור את הותק בקופ"ג עד שנברר אם כדאי לעשות איתה משהו. (אחרי חפירות רבות נראה שאין טעם להשאיר אותה, אבל אשקול יעוץ יועץ פנסיוני)

אין לי בעיה לשלם ליועץ מקצועי ואמין כמה שצריך, השאלה אם הוא יוכל להגיד אם כדאי להשקיע את הכסף במדדים רחבים במקום לקבל קצבה בהנתן כל הפרופיל הפיננסי והביטוחי המלא? מקצועי ככל שיהיה, לא בטוח שהוא מכיר את כלל ה400 :).
תתפלא? בטח יש מישהו שכן.
אבל כן, אני חשבתי על מישהו שיסביר את האפשרויות לקצבה. להשוות לצורות השקעה עצמאיות, אולי עדיין נופל עליך.

למרות שאני חושב שאני יודע את התשובה, במקרה הספציפי של הוריי אני מעדיף לקבל "חותמת" מאיש מקצוע (ברגיל אני סומך רק על עצמי ועל הידע שאני רוכש לבד בנושאים פיננסיים, אבל כאן מדובר על נושא רגיש בנוסף לכל מיני אופציות פנסיוניות מורכבות).
אתה יכול לנסות לחפש 'יעוץ פיננסי' או משהו כזה - אולי הוא כן מכיר גם קצבאות וגם משיכה מתיק עצמאי

כמ כן, האם יש הבדל בין יועץ פרישה ליועץ פנסיוני?.
אני חושב שכן - יועץ פנסיוני מתמקד בעיקר במכשירים - הפנסיה, קופ"ג, ב"מ - והתנאים שלהם. כלומר הוא מתמחה בלהשיג לך את הסכום ברוטו המקסימלי, ובנושאי ביטוח וכאלה.
יועץ פרישה צריך לדעת למקסם לך את הנטו
אם תגיד ליועץ פנסיוני שיש לך 3 דירות שמכניסות שכ"ד של 9א סה"כ, מה הוא יודע לעשות עם זה?
יועץ פרישה אמור לדעת איך זה משפיע על המיסוי בפרישה

היו לי תכניות לחפש יעוץ כזה, אבל את התשובות לרוב השאלות שלי מצאתי כאן. לפחות למה שדחוף לי לכרגע.
ספר לי איך היה :)

קראתי על זה לא מזמן, בהחלט נשמע הגיוני.
אני תוהה באיזה סכום אמורים 'להוון' קצבה של 1000שח. פשוט לפי שיעור המשיכה? (אם מתכוונים למשוך לפי 400, אז 1000קצבה שווה 400,000 אגח?)
 
. זה הרבה זמן בו המשיכה ברוטו תהיה מתחת להנחות הפסימיות שלך והתיק יקבל יותר "מרחב נשימה" לגדול בו.
נכון, עדיף אולי לחשב את חציון המשיכה ולא את ממוצע המשיכה? כלומר עדיף לקבל את סכום המשיכה האמצעי של כל השנים כאשר ממיינים את המשיכות?.
איזו עוד דרך יש כדי לקבל את אחוז המשיכה הבטוח ברוטו?
אני תוהה באיזה סכום אמורים 'להוון' קצבה של 1000שח. פשוט לפי שיעור המשיכה? (אם מתכוונים למשוך לפי 400, אז 1000קצבה שווה 400,000 אגח?)
אולי עדיף פשוט להחסיר את הסכום הזה מהסכום שתמשוך מתיק ההשקעות? הרי הוא מובטח לך לכל החיים ולכן תוכל לתעלם ממנו פשוט
היו לי תכניות לחפש יעוץ כזה, אבל את התשובות לרוב השאלות שלי מצאתי כאן. לפחות למה שדחוף לי לכרגע.
ספר לי איך היה :)
קיבלתי המלצה אמינה מאוד ליועץ פנסיוני. אבל לפי מה שאמרת, אולי אני צריך יועץ פרישה שיתסכל על הכל בצורה רחבה יותר?
עדיף כמובן לטפל בפחד הפסיכולוגי :) אפשר, נניח, להשקיע יותר ויותר מהכסף כל שנה?
לא ממש....זה מסובך מבחינה 'רגשית'...אבל התוצאה היא שמפסידים הרבה כסף ככה...בגלל זה חשבתי שאולי גורם מקוצעי כמו יועץ פנסיוני\פרישה יוכל לתת להם את תחושת הבטחון שאפשר להשקיע חלק מהסכום
(שבהבטחת קצבאות התוצאה אפילו נמוכה יותר מהקצבה המקורית).
לכל אדם, הסבירות שהוא יחיה עד גיל 100 נמוכה מאוד. אבל היא הרבה יותר גבוהה למי שכבר הצליח להגיע לגיל 80. חברת הביטוח מנסה להגן על עצמה מאנשים בריאים מדי
כלומר, ביצירת קצבה כזו אני סוג של מוותר מראש על חלק נכבד מההון? מניח שהשקעה של הקצבה כל עוד לא צריך אותה (וכאמור, כנראה שלא נצטרך אותה בכלל בתקווה) תצמצם את ההפסד...אבל זה עדיין הפסד..נשמע כאילו קצבה כזו לא משתלמת במקרה שלנו...צריך רק לחשוב כמה אפשר להשקיע בשוק ההון.
אם הבנתי נכון, המקדם מכיל בתוכו את הריבית שהקרן ציפתה לקבל כדי לעמוד בתשלומים האלה - כלומר אם היא 4%, אתה יכול לקחת את הסכום שקיבלת, לשים אותו במכשיר שנותן 4% תשואה מובטחת (בהצלחה עם למצוא אחד כזה) ולמשוך קצבה (צבירה חלקי 240) 200 פעם לפני שנגמר הכסף.
רגע, אז בעצם סכום מהוון זה סכום כל הקצבאות העתידיות שיתקבלו בניכוי הריבית התחשיבית? (או הריבית שחברת הפנסיה מצפה להשיג על הכספים שהשקעת בקרן שלך?).
מה קשור עליית תוחלת החיים? מצב סיעודי נגרם מסיבות שגורמות למוות, ויוצר סיבות שגורמות למוות.
הכוונה היא שעליית תוחלת החיים גם משפיעה על אנשים במצב סיעודי, כלומר גם אנשים סיעודיים חיים יותר זמן במצב סיעודי. למשל בקרוב ישווקו הרחבות לביטוחים סיעודיים של השב"ן מ5 ל10 שנים בשל הטיעון הנ"ל (אולי זו סתם הפחדה כמו שאתה טוען? לא יודע, אבל נשמע הגיוני שעם התפתחות הרפואה והמדע אז גם אנשים סיעודיים חיים יותר ויותר זמן)
של אנשים שהיו סיעודיים הרבה זמן היו של אנשים בריאים שעברו תאונה או אירוע מוחי או משהו.
צריך לתכנן ליותר מ3 שנים - זו התוחלת. אבל 10 נשמע לי הרבה.
אתה טוען שיש מקרים סיעודיים שכן חיים תקופה ארוכה וכאלו שלא? נניח וזה מה שאתה טוען, אתה לא תדע אם חלילה תקלע למצב כזה או אחר ולכן עדיין צריך להתייחס גם למצבים של מחיה ארוכה יותר כסיעודי, או שלא הבנתי אותך?.
לכמה זמן לדעתך צריך להתכונן?
אבל גם כתבתי אחר כך שזה לא ממש עוזר - נניח והיית יכול לייצר מגן מס,
אני מדבר על תשלום מס מופחת בפרישה לא על מגן מס, כלומר לשלם מיסוי נמוך יותר ע"י משיכת היח' שעשו הכי פחות תשואה קודם.
כלומר בחישוב שלך אתה מתיחס ל6א כאילו קיבלת אותו חזרה אחרי המשיכה - משכת יותר מדי וקיבלת חזרה החזר, אבל לא סופר אותו כהכנסה. כלומר אצלך בשנה האחרונה ההכנסה נטו היא 81.
(עשיתי חישוב פסימי של המשיכה עם זיכוי מס, כי נהיה לי מסובך. אתה מוזמן למצוא דרך מדויקת יותר לחשב כמה יחידות למכור כל שנה)
אחלה team work :)...אבל כן, צריך לעשות את החישוב כך שיגיד לך כמה אתה צריך למשוך כדי שישארו לך ה75K ביד אחרי מס, כי במשיכה אמיתית מול ברוקר זה מה שעושים בגלל שיש ניכוי מס במקור + מן הסתם החישוב לא מדויק ככה...אשב על זה.

אבל בכל מקרה, נראה שיש לנו ביד לפחות אחוז משיכה בטוח ברוטו פסימי יחסית והתחשב בכך, הוא לא נראה כזה נורא 3.3%~ לפי הקוד ששינית?. מצד שני זה אומר שלא נגיע ל3.5% נטו כנראה, יוצא כרגע ש3.15% זה הכי גבוה (בהנתן 3.5% ברוטו).
אבל מצד שני, אולי כן בחישוב נכון יותר שכולל את חציון המשיכה ולא את הממוצע והתחשבות בכל הקלות המס?
 
נכון, עדיף אולי לחשב את חציון המשיכה ולא את ממוצע המשיכה? כלומר עדיף לקבל את סכום המשיכה האמצעי של כל השנים כאשר ממיינים את המשיכות?.
איזו עוד דרך יש כדי לקבל את אחוז המשיכה הבטוח ברוטו?
נשמע כמו שאלה קשה.
* השנים הראשונות (10 שנה, 20 שנה אולי) הם ה"מסוכנות" לתיק. אם צלחנו אותן בלי נזק, התיק עולה בערכו והסיכון יורד. אז אולי מענין רק המקרה הגרוע ביותר בשנים האלה?
* אז גם שיעור המס הכי נמוך - כי התחלנו מאפס. אז הייתי משקלל אותו עם ממוצע שאר השנים
מרגיש כמו ניחוש באפלה.
זה מזכיר לי משהו שקראתי בפורום של בוגלהדס על VPW ושכחתי להזכיר קודם: מישהו מתלונן שזה "להפיק שתי ספרות של דיוק ממספר שיש לו פחות מאחת"
כאילו, זה נחמד לנסות לחשב אם למשוך 3.15 או 3.2. אבל אתה לא יודע אם הבסיס שלך הוא 3 או 3.5
עולה בי רעיון: ננסה לכתוב "סוכן חכם" לפרישה מוקדמת, ולהריץ אותו דרך פרקי זמן היסטוריים ו/או מונטה קרלו.

אולי עדיף פשוט להחסיר את הסכום הזה מהסכום שתמשוך מתיק ההשקעות? הרי הוא מובטח לך לכל החיים ולכן תוכל לתעלם ממנו פשוט
להתעלם ממנו לגמרי רק משנה את גודל התיק שאתה צריך. אבל כשאתה מתחיל לקבל קצבה גודל התיק זה כבר נתון ידוע
אם הגעת לפרישה עם 4מ ותכנית למשוך 10א, ועכשיו אתה מגלה שהמשיכה שלך 9א, איך זה משנה את התכניות שלך? לכאורה התפנה 400א שאתה לא צריך. אפשר להשקיע אותם ב100% מניות.


קיבלתי המלצה אמינה מאוד ליועץ פנסיוני. אבל לפי מה שאמרת, אולי אני צריך יועץ פרישה שיתסכל על הכל בצורה רחבה יותר?
נראה לי שהוא יתסכל אותך בין כה וכה D:
ניסיתי לחפש קצת באינטרנט, ומצאתי
* יועץ פנסיוני הוא לא תמיד רו"ח, או בעצם לרוב הוא לא. זה לא מפתיע אותי. אני חושב שיועץ פנסיוני שיש לו השכלה בתחום המיסוי יהיה אידיאלי
* יועץ פיננסי זה תחום פרוץ שכל אחד יכול לטעון שהוא עוסק בזה. אבל חלקם רו"ח וטוענים לתת ייעוץ בנושאי פרישה, פנסיה, וכו'
אם אתה ממש צריך עזרה בניהול כספים - באיך ולמה לחסוך - יועץ פיננסי. אפילו כזה שהוא יותר "קואץ'" מאשר מומחה
בינתיים מנסיוני אנשים שעוסקים בפנסיה (סוכנים ומשווקים פנסיוניים, עדיין לא יצא לי להתעסק עם יועץ פנסיוני ממש) לא מבינים כל כך בשאר עולם הכלכלה, ורו"ח לא מבין בפנסיה. So we're screwed

כלומר, ביצירת קצבה כזו אני סוג של מוותר מראש על חלק נכבד מההון? מניח שהשקעה של הקצבה כל עוד לא צריך אותה (וכאמור, כנראה שלא נצטרך אותה בכלל בתקווה) תצמצם את ההפסד...אבל זה עדיין הפסד..נשמע כאילו קצבה כזו לא משתלמת במקרה שלנו...צריך רק לחשוב כמה אפשר להשקיע בשוק ההון.
אלה פרטים שאפשר לבדוק עם יועץ פנסיוני - האם יש דרך להפוך את הכסף לקצבה בלי שיהיה הפסד גדול. דברים כמו חישוב הקצבה ביחס לצבירה והסכום שיהוון במקרה של מימוש 'הבטחת קצבאות' - זה צריך להיות המומחיות של יועץ פנסיוני.

רגע, אז בעצם סכום מהוון זה סכום כל הקצבאות העתידיות שיתקבלו בניכוי הריבית התחשיבית? (או הריבית שחברת הפנסיה מצפה להשיג על הכספים שהשקעת בקרן שלך?).
אני חושב שמשרד האוצר מכתיב להם את הריבית המגולמת בהיוון. הם לא יכולים להגיד 'אנחנו מצפים להרוויח 6% כל שנה, אז אחרי היוון מגיע לך גרושים'

הכוונה היא שעליית תוחלת החיים גם משפיעה על אנשים במצב סיעודי, כלומר גם אנשים סיעודיים חיים יותר זמן במצב סיעודי. למשל בקרוב ישווקו הרחבות לביטוחים סיעודיים של השב"ן מ5 ל10 שנים בשל הטיעון הנ"ל (אולי זו סתם הפחדה כמו שאתה טוען? לא יודע, אבל נשמע הגיוני שעם התפתחות הרפואה והמדע אז גם אנשים סיעודיים חיים יותר ויותר זמן)

אתה טוען שיש מקרים סיעודיים שכן חיים תקופה ארוכה וכאלו שלא? נניח וזה מה שאתה טוען, אתה לא תדע אם חלילה תקלע למצב כזה או אחר ולכן עדיין צריך להתייחס גם למצבים של מחיה ארוכה יותר כסיעודי, או שלא הבנתי אותך?.
אני טוען שרוב הסיכויים שהסיבה שאתה הופך לסיעודי היא גם סיבת המוות ואין מרחק גדול בזמן בין השניים - תוחלת החיים לא משפיעה.
יש סיכוי קטן שמצב סיעודי נגרם מאירוע שלא מקצר בהרבה את חייך, ואז אתה אכן יכול להיות סיעודי הרבה זמן. לא הגיוני לתקצב למקרה כזה - עדיף לקנות ביטוח.
(אני תוהה אם יש ביטוח סיעודי שמשלם רק אחרי השנה השלישית)

לכמה זמן לדעתך צריך להתכונן?
אני יודע כרגע רק את הממוצע - 3 שנים. אני צריך למצוא גם מה סטיית התקן :)
אולי 9 שנים? אבל מכיוון שזה מקרה לא סביר לא צריך לתקצב אותו כך שהתיק לא יפגע.

אני מדבר על תשלום מס מופחת בפרישה לא על מגן מס, כלומר לשלם מיסוי נמוך יותר ע"י משיכת היח' שעשו הכי פחות תשואה קודם.
אה, כן. קצת שכחתי מתכנון המס הזה. יש דרכים לייצר מכירה בשכבות בבית השקעות ישראלי עם FIFO. אנחנו לא צריכים כאן איזמל ניתוח מדויק, מספיק כלי רחב - נניח כל עשור לקנות סט אחר של ניירות ואז אפשר למכור מהעשור האחרון קודם
סתם כדוגמה:
שכבה אחת - קרן סל של מדד עולמי, שכבה שנייה - 2 קרנות סל מפותחות+מתפתחות, שכבה שלישית - ארהב+אירופה(+קרן מתפתחות אחרת?)
יש בפורום דיון על איך לעשות את זה עם איזמל - אתה מעביר את כל הניירות של קרן חוץ מX לבית השקעות אחר, ואז מוכר את X.
אם זה חוקי, אז גם למכור בIB לפי שכבות זה חוקי :)


אחלה team work :)...אבל כן, צריך לעשות את החישוב כך שיגיד לך כמה אתה צריך למשוך כדי שישארו לך ה75K ביד אחרי מס, כי במשיכה אמיתית מול ברוקר זה מה שעושים בגלל שיש ניכוי מס במקור + מן הסתם החישוב לא מדויק ככה...אשב על זה.
איך גילום מס עושה את זה? כשמחזירים לי כסף מהעבודה על הוצאה, הם מוסיפים בדיוק את הסכום כך שהנטו שלי גדל לפי ההוצאה. יש איזה נוסחה לזה

אבל בכל מקרה, נראה שיש לנו ביד לפחות אחוז משיכה בטוח ברוטו פסימי יחסית והתחשב בכך, הוא לא נראה כזה נורא 3.3%~ לפי הקוד ששינית?.
כן, 3.3 - 10% מס מהמשיכה, אז 3% נטו זה 3.3% ברוטו. המס רווח הון האפקטיבי יוצא 16.1%

מצד שני זה אומר שלא נגיע ל3.5% נטו כנראה, יוצא כרגע ש3.15% זה הכי גבוה (בהנתן 3.5% ברוטו).
אבל מצד שני, אולי כן בחישוב נכון יותר שכולל את חציון המשיכה ולא את הממוצע והתחשבות בכל הקלות המס?
לדעתי כל עוד לא מסתכלים על ההקלות שצפויות במשיכה על פרק זמן ארוך כל כך, אנחנו סתם משחקים עם קוד.
(אנחנו מניחים כאן שאין הכנסה חייבת - אנחנו מנצלים את נקודות הזיכוי במלואן לרווח הון)

(אני תוהה אם אנחנו עושים abuse לפורום כמדיום לדיאלוג :) בסוף ימחקו לנו את השרשור)
 
אני תוהה אם אנחנו עושים abuse לפורום כמדיום לדיאלוג :) בסוף ימחקו לנו את השרשור
לטעמי אפשר ללמוד מהדיאלוג שלכם גם אם לא הכל מובן לי. כל עוד הכל פתוח ויש הפריה הדדית ומציאת שגיאות וחיזוק השערות אני בעד. אם בסוף התהליך אחד מכם יציג את התוצר הסופי עם הסבר מתומצת בכלל זה יהיה פצצה...
 
אני תוהה אם אנחנו עושים abuse לפורום כמדיום לדיאלוג :) בסוף ימחקו לנו את השרשור)
חחח אני מנסה לעקוב.
תרשמו תקציר מנהלים אחרי שתסכימו בינכם למען הדורות הקיימים והבאים ותבוא על ראשכם הברכה.
 
לטעמי אפשר ללמוד מהדיאלוג שלכם גם אם לא הכל מובן לי. כל עוד הכל פתוח ויש הפריה הדדית ומציאת שגיאות וחיזוק השערות אני בעד. אם בסוף התהליך אחד מכם יציג את התוצר הסופי עם הסבר מתומצת בכלל זה יהיה פצצה...
אני כל כך שמח לשמוע שעוד מישהו קורא את זה :)
 
מרגיש כמו ניחוש באפלה.
לדעתי כל עוד לא מסתכלים על ההקלות שצפויות במשיכה על פרק זמן ארוך כל כך, אנחנו סתם משחקים עם קוד.
(אנחנו מניחים כאן שאין הכנסה חייבת - אנחנו מנצלים את נקודות הזיכוי במלואן לרווח הון)
אז הכי טוב ללכת על 'בטוח', מהתרחיש הכי פאסימי בחישוב הראשוני שלי, יוצא שעבור 3.5% ברוטו תקבל קצת פחות מ3% נטו, אפר לעגל ל3% בגלל שהפאסימיות הייתה מוגזמת :)...אם זה נמוך מדיי, אפשר לשבור את הראש איך מקבלים משהו וודאי יותר.

מה אתה אומר אגב על ללכת על הTime Weighted Rate of Return (real) של ה50th percentile במונטה קרלו בPV בסימולציה הרלוונטית לתיק שלך כדי לקבל אחוז תשואה ממוצע ריאלי רלוונטי יותר לחישוב במקום לנחש תשואה של 4%?. הרי אחוז המשיכה הבטוח תלוי גם בתשואה הריאלית ההסטורית וזה גם נתון שחשוב לא לנחש סתם.
. אבל אתה לא יודע אם הבסיס שלך הוא 3 או 3.5
למה לא? דיברנו קודם על כך של60 שנה אחוז המשיכה הבטוח הוא 3.5%, בהנתן זה, אז נטו ישאר לך כ3% כמו שרשמתי למעלה.
עולה בי רעיון: ננסה לכתוב "סוכן חכם" לפרישה מוקדמת, ולהריץ אותו דרך פרקי זמן היסטוריים ו/או מונטה קרלו.
נשמע כמו אחלה רעיון, וגם דרך טובה להתכונן לרעיונות עבודה עתידיים אם ארצה לחזור לתחום
איך זה משנה את התכניות שלך? לכאורה התפנה 400א שאתה לא צריך. אפשר להשקיע אותם ב100% מניות.
נראה שענית לעצמך :).אי אפשר לדעת מראש איזו קצבה תהיה לך ומה יהיה גובהה, לכן לפחות תוכל לעלות את סיכויי השרדות התיק
נראה לי שהוא יתסכל אותך בין כה וכה D:
בדיוק :)...בנושאים האלו אני מעדיף להבין לבד כמה שיותר ובעזרת זה לקבל החלטה מושכלת
אם אתה ממש צריך עזרה בניהול כספים - באיך ולמה לחסוך - יועץ פיננסי. אפילו כזה שהוא יותר "קואץ'" מאשר מומחה
הסולידית הייתה נוזפת בך :)...עדיף כמה שפחות אינטרקציה עם בעלי מקצוע שאין לך מושג מה האינטרס האמיתי שלהם.
הדבר היחידי שמפריע לי זה פחד שאני יכול להבין של הוריי מהשקעה של הכסף בדרך לא מקובלת חברתית כ"כ (אם למשל הייתי מציע להם לקנות דירה במקום, יש מצב שהיו מסכימים בכיף). אני מנסה להסביר להם שני"ע זה נכס בדיוק כמו דירה, ושהיתרונות בהם גדולים מהחזקת דירה להשקעה, במיוחד בגילם.
אלה פרטים שאפשר לבדוק עם יועץ פנסיוני - האם יש דרך להפוך את הכסף לקצבה בלי שיהיה הפסד גדול. דברים כמו חישוב הקצבה ביחס לצבירה והסכום שיהוון במקרה של מימוש 'הבטחת קצבאות' - זה צריך להיות המומחיות של יועץ פנסיוני.
בזה אני מסכים, אם נחשב מהי הקצבה לה הם עלולים להזדקק במקרי קצה, כנראה שבאמת כדאי להתייעץ עם אחד כזה (כבר קיבלתי המלצה אמינה כאמור) ושאר הכסף, עדיף שיושקע בשוק ההון
לא הגיוני לתקצב למקרה כזה - עדיף לקנות ביטוח.
אני צריך למצוא גם מה סטיית התקן :)
אולי 9 שנים? אבל מכיוון שזה מקרה לא סביר לא צריך לתקצב אותו כך שהתיק לא יפגע.
תלוי, ביטוח הוא לא באמת בטוח :). יכול להיות שלא ישלם ברגע האמת...יש גם מקרים שהביטוח הסיעודי שקיים היום (כיום אפשר לבטח רק דרך השב"ן) לא מכסה (תאונות דרכים למשל).
לכן, עדיף לא להסתמך רק על ביטוח, ולכן חשבתי על הרעיון של קצבה, ככה אתה לא תלוי בריבים מול חברת הביטוח אם חלילה צריך לתבוע.
(אני תוהה אם יש ביטוח סיעודי שמשלם רק אחרי השנה השלישית)
היה, הפסיקו לשווק ביטוח סיעודי פרטי בסוף 2019 בערך, לפני זה היית יכול לקנות אחד שיחול אחרי תקופה שאתה בוחר, והמחיר כמובן היה זול יותר מביטוח שחל מייד עם התביעה. אבל זה לא רוולנטי, כי אמור הפסיקו עם הביטוחים האלו.
איך גילום מס עושה את זה? כשמחזירים לי כסף מהעבודה על הוצאה, הם מוסיפים בדיוק את הסכום כך שהנטו שלי גדל לפי ההוצאה. יש איזה נוסחה לזה
לא הבנתי, הרי בv1 עשיתי בדיוק את זה: לתת את המשיכה הממוצעת שתצטרך לבצע כדי לקבל 3% נטו אחרי מס. כלומר בדיוק התהליך שתעשה מול הברוקר שלך כשתצטרך למשוך: בדוגמא שלנו, תצטרך לחשב כמה למשוך כך שאחרי שהברוקר יוריד לך מס תשאר עם 75K ביד (3% נטו) מה2.5M במקרה שלנו.
המס רווח הון האפקטיבי יוצא 16.1%
אתה מתכוון שזה המס שהיינו מקבלים בלי התחשבות בהטבות?
 
נערך לאחרונה ב:
למה לא? דיברנו קודם על כך של60 שנה אחוז המשיכה הבטוח הוא 3.5%, בהנתן זה, אז נטו ישאר לך כ3% כמו שרשמתי למעלה.
הכוונה היא ש3.5 זה ניחוש בדיוק של ספרה אחת - 3 זה שמרני מדי (אפשר יותר), 4 זה מסוכן (סיכוי כישלון גבוה מדי), אז בחרנו 3.5 (שגם מופיע בסימולציות, לזכרוני)
באותה מידה המספר ה"נכון" (בכל מקרה זה ניחוש לגבי העתיד) הוא 3.6, או 3.7

נשמע כמו אחלה רעיון, וגם דרך טובה להתכונן לרעיונות עבודה עתידיים אם ארצה לחזור לתחום
LOL.
אחד הסימולטורים שנתקלתי בהם הצביע גם לקוד בgithub. עדיין לא הסתכלתי על זה. כאמור, in my copious free time

בדיוק :)...בנושאים האלו אני מעדיף להבין לבד כמה שיותר ובעזרת זה לקבל החלטה מושכלת
זו הייתה בדיחה על טעות הכתיב שם. דעת מומחים זה דבר טוב. פשוט לא צריך לקבל אותה כמובן מאליו :)
היום אני מרגיש שאני יודע איזה אפשרויות יש בתחום המכשירים הפנסיוניים, איך הם יתנהגו בפרישה ו(קצת על) איך המיסוי שלהם עובד.
אבל פעם פעם, לפני שראיתי את הפוסט של @נדב בכלל לא חשבתי לבדוק אם קופג"ה משתלמת לי. כולם אמרו שזה טוב ולא חשבתי לנסות להוכיח/להפריך את הטענה הזאת. נראה לי שזה לימד אותי הרבה, אבל בהחלט יכול להיות שיש עוד הנחות שאני לוקח בלי סיבה, ו/או אפשרויות שלא חשבתי/ידעתי עליהן.
אני מניח שיכול להיות ליועץ פרישה עצות פרקטיות מועילות על איך להתנהל מול חברות הביטוח ופקיד השומה.
יש עוד את הנושא של הקרן פנסיה בפרישה - זה בעצם קרן אחרת, אם אני מבין נכון - שאף פעם לא הסתכלתי עליו.

הסולידית הייתה נוזפת בך :)...עדיף כמה שפחות אינטרקציה עם בעלי מקצוע שאין לך מושג מה האינטרס האמיתי שלהם.
אני חושב שגם הסולידית כתבה שעדיף להפקיד לקופג"ה מאשר לא להשקיע כלל. אם צריך לשלם לאיש מקצוע שישכנע את ההורים שלך להשקיע את כספם, זה כנראה משתלם
לגבי 'האינטרס האמיתי שלהם' - זה נשמע ממש קונספירטיבי. אני מניח שאיש מקצוע שאתה פונה אליו, שאפשר למצוא לו המלצות, לא ירמה אותך. (צריך למצוא דרך טובה יותר למצוא אנשי מקצוע בתחום הזה מאשר חיפוש בגוגל). יש גילוי נאות והאינטרסים של הצדדים די ברורים.
זה מעלה בי רעיון, שאנשים לא בוחלים בו בכלל כשזה מגיע לנדל"ן (כשהם נמצאים בחו"ל או אפילו בארץ אבל רחוק) - מה בדבר לתת לעו"ד לנהל את הכספים?
אני לא חושב ששמעתי במציאות על עו"ד שמנהל בנאמנות נכס שהוא לא דירה, אבל למה לא. כמובן שעדיין צריך שהוא לא יהיה רמאי.

הדבר היחידי שמפריע לי זה פחד שאני יכול להבין של הוריי מהשקעה של הכסף בדרך לא מקובלת חברתית כ"כ (אם למשל הייתי מציע להם לקנות דירה במקום, יש מצב שהיו מסכימים בכיף). אני מנסה להסביר להם שני"ע זה נכס בדיוק כמו דירה, ושהיתרונות בהם גדולים מהחזקת דירה להשקעה, במיוחד בגילם.
מה בדבר נכס מנוהל (תכנית חיסכון, קופג"ה. קופ"ג, בעצם, בשל הגיל שלהם)?

תלוי, ביטוח הוא לא באמת בטוח :). יכול להיות שלא ישלם ברגע האמת...יש גם מקרים שהביטוח הסיעודי שקיים היום (כיום אפשר לבטח רק דרך השב"ן) לא מכסה (תאונות דרכים למשל).
לכן, עדיף לא להסתמך רק על ביטוח, ולכן חשבתי על הרעיון של קצבה, ככה אתה לא תלוי בריבים מול חברת הביטוח אם חלילה צריך לתבוע.
אוקיי. נניח וזה המצב - אתה צריך לתקצב הוצאה על סיעוד, בלי הגבלת זמן. בעלות של? 15א בחודש? לפי 6% שאפשר לקבל מקרן פנסיה?
צריך 3מ שקל לזה. מאמא מיה.

לא הבנתי, הרי בv1 עשיתי בדיוק את זה: לתת את המשיכה הממוצעת שתצטרך לבצע כדי לקבל 3% נטו אחרי מס. כלומר בדיוק התהליך שתעשה מול הברוקר שלך כשתצטרך למשוך:
גם אני לא. אתה בעצמך אמרת שזה לא מחשב במדויק את המשיכה שצריך כדי לקבל בדיוק את הנטו הנכון.
אתה רוצה X נטו, והמס בפועל הוא Y% (שקלול של מס רווח ההון בפועל עם אחוז הרווחים בתיק). אז צריך למכור X חלקי (אחד פחות Y)
זה נשמע נורא פשוט, רק שהמס בפועל תלוי בכמה אתה מוכר בשנה. נהיית לנו משוואה דיפרנציאלית :)
(שמתי בקוד שלך את החישוב שתיארתי עכשיו, וזה אכן משערך משיכה נמוכה יותר מהחישוב הנאיבי שלי, כלומר זה נאיבי בכיוון אחר. אני חושב שמתחת לתקרת נקודות זיכוי זה יוצא מדויק, אבל מעל זה יוצא מעט מדי)

בדוגמא שלנו, תצטרך לחשב כמה למשוך כך שאחרי שהברוקר יוריד לך מס תשאר עם 75K ביד (3% נטו) מה2.5M במקרה שלנו.
כן. אה וצריך יהיה לחשב גם מדרגות.
אם הברוקר מנכה במקור זה קצת מעצבן (כל עוד הוא מנכה את המקסימום ולא לפי חישוב מדויק עם מדרגות ונק' זיכוי והכל). אפשר למכור בסוף השנה - הכי קרוב למועד קבלת ההחזר ממס הכנסה. בכל מקרה כדאי לתחזק כרית מזומן בריאה (אחרת אנחנו כל הזמן נתעסק מול הברוקר)

אתה מתכוון שזה המס שהיינו מקבלים בלי התחשבות בהטבות?
התחשבות בנקודות זיכוי (לפי ערך של 6000 לכולן ביחד) וזהו.

היום אני לא יכול לקזז נקודות זיכוי של אשתי, כי רווח הון מיוחס לבעל ההכנסה הגבוהה יותר (ומתעלם מנקודות הזיכוי של אשתו). מה קורה בפרישה מוקדמת, שלשנינו אין ממש הכנסות? ובפרישה מאוחרת? האם יהיו לנו פי שתיים נקודות זיכוי?
 
שגם מופיע בסימולציות, לזכרוני
אמנם בprime הסימולציות היו לפי 30 שנה ולכן אחוז המשיכה הבטוח היה גבוהה יותר (בסביבות ה4+) אבל לפי ERN שמיועד לפורשים צעירים כמונו (60+ שנות פרישה) אחוז המשיכה הבטוח בהנתן אחוז מנייתי מספיק גבוהה, ובמיוחד אם אתה רוצה גם לשמור כמה שיותר על הקרן היה לכל היותר כ3.5% בשביל סיכוי הצלחה גבוהים. מצד שני בERN הוא מדבר על הקצאה קבועה והרי prime יותר מוצלח מזה (לפחות לפי הטבלאות בספר) אז אולי אפשר לומר שהאחוז הבטוח לprime ל60 שנה קצת גבוהה יותר?

אבל חייב להסכים איתך ש:
בכל מקרה זה ניחוש לגבי העתיד
ולכן, אפשר להחליט ללכת על 3% נטו ולקוות שהמיסוי לא יעלה את זה יותר מדיי :) או לחילופין ללכת על אחוז משיכה דינימי כמו שהצעת קודם, נשמע לי הכי טוב...יש לך חומר טוב ( no phun intended :) ) בנושא?.
זו הייתה בדיחה על טעות הכתיב שם. דעת מומחים זה דבר טוב. פשוט לא צריך לקבל אותה כמובן מאליו :)
כן אני יודע, אבל זו טעות פרויאדיאני משהו אז בכל זאת :).
אני חושב שגם הסולידית כתבה שעדיף להפקיד לקופג"ה מאשר לא להשקיע כלל. אם צריך לשלם לאיש מקצוע שישכנע את ההורים שלך להשקיע את כספם, זה כנראה משתלם
ברור, אבל הכי עדיף זה להסביר למה השקעה בשוק ההון הכי כדאית :).
הצלחתי להסביר להם והם הבינו, נשאר רק להחליט כמה כסף כן לשמור בצד בפק"מ צמוד..אני מנסה לחשוב על סוגי הבלת"מים הרלוונטים.

עולה לי כאמור חלילה מקרה סיעודי שאני יודע להתכונן אליו, אבל יש גם בלתמים של דירה נניח (לעשות להם ביטוח? מה גובה הבלתם הכי גבוהה שיכול להיות בדירת מגורים ישנה בבניין משותף? כמה כדאי לשמור בצד בשביל דבר כזה?).
יש גם בלתמים בריאותיים אחרים כמו למשל ניתוחים דחופים, אבל הבנתי שזה מכוסה בצורה טובה מספיק ע"י הרפואה הציבורית כך שאני לא מתייחס לזה. תרופות מחוץ לסל? כדאי לבטח מבוגרים לזה?. עוד משהו שאני מפספס?
צריך למצוא דרך טובה יותר למצוא אנשי מקצוע בתחום הזה מאשר חיפוש בגוגל
פורום הסולידית, במיוחד פניה למשתמשים שמקדישים מזמנם הפנוי בכתיבת בלוגים עם המון מידע, מוערך מאוד!
מה בדבר לתת לעו"ד לנהל את הכספים?
למה שזה יעזור?
מה בדבר נכס מנוהל (תכנית חיסכון, קופג"ה. קופ"ג, בעצם, בשל הגיל שלהם)?
בכל אלו יש דמי ניהול גבוהים וגם ככה יש להם הטבות מס של גיל 60+ ונק' זיכוי שהם לא מנצלים אז נראה לי שזה לא פתרון נכון. אני מפספס משהו?
אוקיי. נניח וזה המצב - אתה צריך לתקצב הוצאה על סיעוד, בלי הגבלת זמן. בעלות של? 15א בחודש? לפי 6% שאפשר לקבל מקרן פנסיה?
צריך 3מ שקל לזה. מאמא מיה.
העניין הוא שזה דיי אינדבידואלי, אם צריך למשל רק השלמה של 5K בחודש כי יש כבר קצבאות אחרות, ובנוסף עושים את הקצבה נניח בגיל מבוגר יחסית אז תקבל גם מקדם טוב יותר נניח 150 במקום 200, ואז אולי תזדקק רק ל750K ולא 3M...אבל אז כמובן הסיכוי שנתת מתנה הרבה כסף לחברת הפנסיה לפני מותך עולה, כאן באמת יכול לעזור יועץ פנסיוני.
גם אני לא. אתה בעצמך אמרת שזה לא מחשב במדויק את המשיכה שצריך כדי לקבל בדיוק את הנטו הנכון.
כן בגלל שלא התייחסתי להטבות ומדרגות מס מיוחדות, מן הסתם זה גם בחיים לא יהיה מדויק כי לא תוכל לחזות כל חודש כמה תשואה תעשה והאם יעלו מיסים.
זה נשמע נורא פשוט, רק שהמס בפועל תלוי בכמה אתה מוכר בשנה. נהיית לנו משוואה דיפרנציאלית :)
אתה מתכוון בגלל הסיבות שציינתי למעלה? או מעוד סיבות שאני מפספס?
(שמתי בקוד שלך את החישוב שתיארתי עכשיו, וזה אכן משערך משיכה נמוכה יותר מהחישוב הנאיבי שלי, כלומר זה נאיבי בכיוון אחר. אני חושב שמתחת לתקרת נקודות זיכוי זה יוצא מדויק, אבל מעל זה יוצא מעט מדי)
אשמח אם תשתף
בכל מקרה כדאי לתחזק כרית מזומן בריאה (אחרת אנחנו כל הזמן נתעסק מול הברוקר)
אם אין הכנסות, אז צריך לתת לחלק האג"חי הקצאה קצת יותר גבוהה מהרצוי בשביל זה, קצת פוגע בתשואה בנוסף לנזק שהמיסים עצמם עושים...אבל כנראה ששולי יחסית
מה קורה בפרישה מוקדמת, שלשנינו אין ממש הכנסות? ובפרישה מאוחרת? האם יהיו לנו פי שתיים נקודות זיכוי?
שאלה חשובה וטובה, אני מניח שאתה מתייחס למצב של זוג נשוי.
בפועל החזר המס אוטומטית יעשה לפי סוג החישוב שהמטיב עימך (מאוחד\נפרד) הבעיה היא שרווחי ההון משוייכים כאמור לאחד מבני הזוג, וצריך לוודא האם יש אפשרות במקרה של חוסר בהכנסות לשייך את רווחי ההון שווה בשווה ביניהם כך שתוכל לנצל (2.25 + 2.75) נ"ז.

ניסיתי לברר מול עו"ד בתחום המיסים ומול רואי חשבון, העו"ד אמר שזו שאלה טובה ושלח שאילתה לרשות המיסים והאחרים אמרו שלא יודעים....מניח שצריך לברר את זה לבד איכשהו: מה, פשוט לשאול פקיד שומה האם כשאין הכנסות לזוג נשוי אז האם אפשר שכל אחד מבני הזוג יגיש דוח ליחיד עם חצי מרווחי ההון שהיו? נראה לך שאקבל תשובה נורמאלית? לפי מה שאני קורא התשובות שהם נותנים תמיד מעורפלות גם במקרים פשוטים יחסית...ואפילו רואי חשבון ועו"ד לא ידעו לענות לי על זה...אבל כן זה משהו ששווה לא מעט כסף...השאלה היא איך מנסים את זה? להגיש שתי דוחות על דעת עצמך כמו שאמרתי? לא חושב שכדאי, יש לך רעיון?
 
הייתה לי טיוטה שלמה של תגובה והיא נעלמה :crying:

אמנם בprime הסימולציות היו לפי 30 שנה ולכן אחוז המשיכה הבטוח היה גבוהה יותר (בסביבות ה4+) אבל לפי ERN שמיועד לפורשים צעירים כמונו (60+ שנות פרישה) אחוז המשיכה הבטוח בהנתן אחוז מנייתי מספיק גבוהה, ובמיוחד אם אתה רוצה גם לשמור כמה שיותר על הקרן היה לכל היותר כ3.5% בשביל סיכוי הצלחה גבוהים. מצד שני בERN הוא מדבר על הקצאה קבועה והרי prime יותר מוצלח מזה (לפחות לפי הטבלאות בספר) אז אולי אפשר לומר שהאחוז הבטוח לprime ל60 שנה קצת גבוהה יותר?
בשלושה פרקים שאפשר לקרוא בחינם לא מוזכר הרבה תקופות פרישה ארוכות יותר, אבל לפי התוכן עניינים כן יש על זה בספר.
מה שכן כתוב בחלק שקראתי זה שאין הבדל מאוד גדול בין 30 שנה לתקופות ארוכות יותר (ובתקופות של 45 שנה ויותר אין שום חשיבות לאורך התקופה)


ולכן, אפשר להחליט ללכת על 3% נטו ולקוות שהמיסוי לא יעלה את זה יותר מדיי :) או לחילופין ללכת על אחוז משיכה דינימי כמו שהצעת קודם, נשמע לי הכי טוב...יש לך חומר טוב ( no phun intended :) ) בנושא?.
לא ,רק את הרעיון של VPW שהצבעתי עליו קודם. אני לא קראתי לעומק על הנושא.
[היה לי פה ראנט קצר על למה אני לא מתלהב מVPW אבל אני אוותר על לשכתב אותו ברגע זה]

עולה לי כאמור חלילה מקרה סיעודי שאני יודע להתכונן אליו, אבל יש גם בלתמים של דירה נניח (לעשות להם ביטוח? מה גובה הבלתם הכי גבוהה שיכול להיות בדירת מגורים ישנה בבניין משותף? כמה כדאי לשמור בצד בשביל דבר כזה?).
הבלתם הכי גבוה הוא אובדן המבנה והצורך לבנות אותו מחדש. ביטוח מבנה מגן מפני זה. זה גם קנה המידה של העלות של לשפץ את הדירה מהיסוד (מכר שלי שיפץ דירה שגרו בה 40 שנה בערך - החליף פחות או יותר הכל חוץ מהבטון). בעצם, אם יש לך מספיק בשביל השני (שבטוח צריך מתישהו? אלא אם כן הבניין כולו עובר פינוי-בינוי) אז אתה לא צריך את הביטוח מפני הראשון.

אני לא חושב שזה הכרח לחשוב על ההוצאות האלה כבלתם שדורש כסף בפקמ, אלא כהוצאה שוטפת שמתבטאת חד-פעמית במקום כל חודש
כל חודש "יוצא" 1500 שקל על בנייה מחדש של הדירה, אבל במקום חודשית, זה יוצא בבוכטה חד-פעמית של 600א שקל. אותו עיקרון שמתקצב הוצאה חודשית של 1500 מהתיק עובד גם לזה (כלומר הכסף עדיין נמצא "בצד" מבחינת חישוב שיעור המשיכה, אבל לא צריך שהוא יהיה בפקמ כמו שלא צריך שההוצאות החודשיות שלנו מכאן ועד הודעה חדשה ישבו בפקמ)

למה שזה יעזור?
הכוונה הייתה רק שזה יעזור פסיכולוגית - לפעמים אנשים חושבים שעו"ד טובים באופן כללי בניהול של דברים (דירה להשכרה, קנייה של רכב יד שנייה, ניהול כספים).
לא יודע עד כמה תופעה תרבותית כזו נפוצה בארץ ובדורות הרלוונטיים. יכול להיות שזה מחשבה שנתקעה לי מאיזה ספר ישן באנגלית שקראתי פעם (ניסיתי למצוא סימוכין לרעיון הזה, וגיליתי שattorney זה לא בהכרח עו"ד, אלא כל אדם שפועל בשמך בנושא עסקי או חוקתי. אז אולי הכוונה בכלל הייתה למישהו שזה המקצוע שלו ולא עו"ד)

בכל אלו יש דמי ניהול גבוהים וגם ככה יש להם הטבות מס של גיל 60+ ונק' זיכוי שהם לא מנצלים אז נראה לי שזה לא פתרון נכון. אני מפספס משהו?
לא, רק עוד רעיונות לאפיקי השקעה "מקובלים", שאנשים פחות מפחדים מהם מאשר מהשקעה עצמאית למרות שאין ממש הבדל (במדיניות ההשקעה).

כן בגלל שלא התייחסתי להטבות ומדרגות מס מיוחדות, מן הסתם זה גם בחיים לא יהיה מדויק כי לא תוכל לחזות כל חודש כמה תשואה תעשה והאם יעלו מיסים.
התכוונתי שזה לא מחשב במדויק את המשיכה בהינתן זיכוי מס מסוים (הנקודות זיכוי). אבל טעיתי.
אתה לא יכול לדעת מראש כמה תמכור (כי אתה לא יודע כמה תשואה תהיה), ואתה לא יכול לנבא את העתיד של התשואה ומדיניות המס, אבל אתה כן יכול "בזמן אמת" לחשב בדיוק כמה למכור בהינתן סביבת המס שלך. יהיה צריך לעשות חישוב מדויק כזה כדי לעשות סימולציה מדויקת יותר (ועם מונטה קרלו ופיצ'ר של צ'אט).

אשמח אם תשתף
אין לי יותר את הקוד ההוא :)
ניסיתי לשחזר את מה שאולי התכוונתי אליו, ולא יצא לי משהו הגיוני. כנראה טעיתי במשהו.
עשיתי עוד נסיונות "לשפר" את החישוב מאז הקישור הקודם שנתתי, ואין שום הבדל - כל עוד המשיכה היא ללא מס (המס נמוך מהזיכוי של הנקודות זיכוי), אין חישוב מורכב לעשות. ומעל, החישוב הנאיבי של כמה למכור כדי לכסות את המס עובד.

אם אין הכנסות, אז צריך לתת לחלק האג"חי הקצאה קצת יותר גבוהה מהרצוי בשביל זה, קצת פוגע בתשואה בנוסף לנזק שהמיסים עצמם עושים...אבל כנראה ששולי יחסית
לא הבנתי כל כך את הקשר - הנושא הוא הפרקטיקה של המשיכה החודשית/רבעונית/שנתית?
נראה לי סביר למכור לעיתים רחוקות יחסית (כל רבעון? אולי רק כל שנה? אם זה בסך הכל 3% מהתיק, למה להתעסק יותר מאשר פעם בשנה? בייחוד אם זה כולל חישוב מס מורכב וכדאי לעשות את זה בסוף השנה כי חלק מהכסף תקבל רק שנה אחרי בהחזר ממס הכנסה).
אתה מתכוון למכור מניות לאג"ח ואז למשוך חודשית/רבעונית מהאג"ח? האם הוא עושה מספיק תשואה כדי להצדיק להחזיק אותו לתקופה כל כך קצרה של זמן?

אני מדמיין מודל "ישראלי" של Prime - כשהחלק המנייתי גדול מ120% מהערך המקורי שלו, למכור כל שנה לפי תקרה (שתלויה במדרגות המס, הזיכויים, וכו') ולקנות אג"ח. צריך לסמלץ את זה D:

ניסיתי לברר מול עו"ד בתחום המיסים ומול רואי חשבון, העו"ד אמר שזו שאלה טובה ושלח שאילתה לרשות המיסים והאחרים אמרו שלא יודעים....מניח שצריך לברר את זה לבד איכשהו: מה, פשוט לשאול פקיד שומה האם כשאין הכנסות לזוג נשוי אז האם אפשר שכל אחד מבני הזוג יגיש דוח ליחיד עם חצי מרווחי ההון שהיו? נראה לך שאקבל תשובה נורמאלית? לפי מה שאני קורא התשובות שהם נותנים תמיד מעורפלות גם במקרים פשוטים יחסית...ואפילו רואי חשבון ועו"ד לא ידעו לענות לי על זה...אבל כן זה משהו ששווה לא מעט כסף...השאלה היא איך מנסים את זה? להגיש שתי דוחות על דעת עצמך כמו שאמרתי? לא חושב שכדאי, יש לך רעיון?
אני קצת מקבל את הרושם ששיטת מצליח עובדת גם מול מס הכנסה - מגישים דוח לפי הבנתך את המסים, ואם אתה טועה הם מתקנים אותך. הם לא ירדפו אחריך בפלילים על טעות תם. אבל עם טעות רטרואקטיבית של הרבה שנים זה יכול להיות די כואב גם בלי קנסות. בכל מקרה...
ניסיתי לקרוא אם יש תשובה לשאלה הזאת. ולא מצאתי תשובה חותכת, אבל כן קיבלתי את הרושם שזה נכסים משותפים וימוסו כאילו בן זוג אחד מכר אותם (בניגוד לנכס ששייך רק לבן זוג אחד, ואז הוא יכול לבקש להגיש דוח בנפרד ולנצל את נקודות הזיכוי שלו)
 
אני מדמיין מודל "ישראלי" של Prime - כשהחלק המנייתי גדול מ120% מהערך המקורי שלו, למכור כל שנה לפי תקרה (שתלויה במדרגות המס, הזיכויים, וכו') ולקנות אג"ח. צריך לסמלץ את זה D:
בתכלס, זה נראה לי הדבר הכי חשוב בכל הסיפור, זה מה שקצת מסייג אותי עדיין מprime, כי בשיטה הזו מסתמכים מאוד על אג"ח, ואפילו לתקופות ארוכות (50+ שנים) mcclung ממליץ על בין 55-65% מניות, שזה נמוך מאוד יחסית לאסטרגיות אחרות.
אני לא יודע איך אפשר לבדוק פרקטית אם אג"ח ממשלתי ישראלי (צמוד וקצר? כללי?) "מתאים" לאסטרטגיה הזו, כי הרי אג"ח ישראלי לא מתנהג אותו הדבר כמו אמרקאי (או בריטי או מדינות אחרות שmcclung עשה סימולציה עליהם).

בנוסף, ERN כתב על השיטה הזו בניתוח שלו שהיא עובדת הכי טוב כשתשואות האג"ח גבוהות יחסית (ובלי להיות נביא, לא נראה שזה הכיוון בעתיד)

So the caveat here: Prime Harvesting works best if bonds do well. But that may not be the case over the next few years!
מכאן

מה שכן כתוב בחלק שקראתי זה שאין הבדל מאוד גדול בין 30 שנה לתקופות ארוכות יותר (ובתקופות של 45 שנה ויותר אין שום חשיבות לאורך התקופה)
אין הבדל באחוז המשיכה הבטוח, אבל מן הסתם יש הבדל אחר: שככל שהפרישה ארוכה יותר, כך צריך אחוז מנייתי גבוהה יותר כדי שתהיה לך מספיק צמיחה בתיק לכל השנים האלו.

[היה לי פה ראנט קצר על למה אני לא מתלהב מVPW אבל אני אוותר על לשכתב אותו ברגע זה]
זה נושא שמעניין אותי מאוד, אשמח אם תוכל לסכם בקצרה אם אין לך כח לכתוב את זה שוב :)
אני לא חושב שזה הכרח לחשוב על ההוצאות האלה כבלתם שדורש כסף בפקמ, אלא כהוצאה שוטפת שמתבטאת חד-פעמית במקום כל חודש
תלוי מאוד מתיי הבלתם מתרחש.
אם אתה צריך בלתם יקר כזה, והשוק בדיוק קרס ולא השגת תשואות פנומנליות על התיק, אז מה שתארת לא יעזור לך (אלא אם אני מפספס משהו).
עבור אנשים מבוגרים מאוד זה בכלל לא נכון לדעתי כי יתכן וחלילה יצטרכו להוציא לפחות 15K בחודש על סיעוד + הוצאות חד פעמיות גדולות מסביב שמצב סיעודי עלול לגרור.
או חלילה תרופות יקרות מאוד שצריך בפתאומיות.

צריך למצוא את האיזון הנכון בין ל"תקוע" המון כסף בפק"מ בצד, לבין לסכן כמות גדולה של כסף בשוק ההון שאולי תצטרך אותו לבלת"ם יקר שעלול להתרחש בכל רגע.

לא הבנתי כל כך את הקשר - הנושא הוא הפרקטיקה של המשיכה החודשית/רבעונית/שנתית?
יכול להיות שהתבלבלתי, אבל הכוונה היא שאם אין לך הכנסות, אז איך תשמור על שכבת מזומן מספיקה בעו"ש? זה אומר שתצטרך למשוך כל שנה יותר ממה שאתה צריך להוצאות כדי להשיג את זה, ולכן, לפחות לפי prime, תצטרך יותר אג"ח כי זה כסף שאתה רוצה שיהיה לך בלי לסכן אותו.

אני קצת מקבל את הרושם ששיטת מצליח עובדת גם מול מס הכנסה
גם אני, אבל לדעתי יש הבדל בין למלא קוד לא נכון בטופס 1301 לבין להגיש את כל הטפסים כך שחילקת על דעת עצמך את ההכנסות שווה בשווה בין הבני הזוג....נשמע קצת בעייתי.
 
נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 16
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
T בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O בחירת סוכן פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל בחירת דירה בפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 6
F בחירת קרן עוקבת זרה מגודרת/חשופת מט״ח שוק ההון 2
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
ישראלי מצוי בחירת ביטח בריאות - אחד עם הצרת בריאות והשני ללא הצהרה אוף טופיק 0
א התייעצות בחירת בית השקעות ישיר או דרך יועצים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M בחירת דירה נדל"ן 28
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
C בחירת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 6
Lag בחירת כיוון לאחר תואר ראשון התפתחות אישית 14
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S בחירת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Z בחירת מסלול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B בחירת דמי ניהול מ3 אופציות שניתנו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב בחירת פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
כ תהיות לגבי בחירת מדד להשקעה ב IRA שוק ההון 5
D בחירת קרן השתלמות מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A בחירת מסלול קרנות פנסיה למורים / משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
J בחירת חבר בורסה במיטב דש IRA‎‎ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 74
L בחירת גודל רכב - בטיחות מול נוחות מציאת חניה ועלות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 48
yancuk בחירת קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

Back
למעלה